Šport
34 ogledov

Rački skočili na vrh pacifiške skupine

anaheim ducks nhl končnica Profimedias
Neposredni tekmeci Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, Anaheim Ducks, so z 8:3 ugnali Calgary Flames. Rački so v razvrstitvi pacifiške skupine za eno točko prehiteli Los Angeles ter prevzeli vodstvo.

Rački so že takoj na začetku v prvih sedmih minutah pokazali, kdo je gospodar v dvorani Honda Center. Prvi zadetek je padel že po 57 sekundah igre, ko je zadel v polno Corey Perry, tri minute kasneje je bil uspešen Jakob Silfverberg, uvodno kanonado za vodstvo 3:0 pa je v sedmi minuti sklenil Brandon Pirri. Na začetku druge tretjine sta padla še dva gola, zadela sta Jamie McGinn in Shea Theodore, tako da so Ducks po 26 minutah dvoboja vodili že s 5:0.

Za Calgary so do konca tretjine zadeli Hunter Shinkaruk, Mark Giordano in T.J. Brodie, za domače pa Nate Thompson in Ryan Kessler. Izid je z drugim zadetkom na tekmi postavil Silfverberg v 44. minuti. Rački so vpisali še 23. zaporedno zmago na domačem ledu v obračunih s Calgaryjem.

Anaheim si je s tretjo zaporedno zmago zagotovil že 96 točk, Kopitarjevi kralji pa imajo vsega skupaj 95 točk. Na tretjem mestu ima San Jose Sharks tri točke manj od kraljev. V zahodni konferenci lige NHL se je že šest ekip uvrstilo v končnico prvenstva - vodilna Dallas in St. Louis (101 točk), Anaheim (96), Los Angeles in Chicago si delita 95 točk, nato sledi še San Jose (92).

Los Angeles bo v noči na petek gostil že odpisani Calgary, ki nima več niti teoretičnih možnosti za končnico.

Ponoči so bile odigrane tri tekme. V obračunu kanadskih ekip, ki nimata več možnosti za končnico, je Winnipeg Jets na domačem ledu z 1:2 klonil proti Ottawa Senators, ekipa Philadelphia Flyers pa je bila doma po kazenskih strelih z 2:1 boljša od vodilne ekipe lige NHL Washington Capitals.

Prvi gol na tekmi je padel šele v 42. minuti, ko je ob številčni premoči na ledu zadel zvezdnik Washingtona Aleksander Ovečkin, letalci so izenačili v 55. minuti z zadetkom Braydena Schenna ob "power playu". Pri kazenskih strelih pa Washington ni prišel do gola, poskusa T.J. Oshieja in Jevgenija Kuznjecova je Steve Mason obranil, za letalce pa sta v obeh poskusih bila natančna Nick Cousins in Sam Gagner.

Liga NHL, izidi:

Anaheim Ducks - Calgary Ducks 8:3
Winnipeg Jets - Ottawa Senators 1:2
Philadelphia Flyers - Washington Capitals 2:1*

* - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.