Šport
16 ogledov

Racmani osamljeni na vrhu

anaheim ducks Reuters
Hokejisti Anaheima so v derbiju vodilnih ekip vzhodne in zahodne konference severnoameriške profesionalne lige doma s 3:1 premagali Montreal,

Racmani so s četrto zaporedno zmago ter sedmo v zadnjih osmih tekmah zdaj sami na vrhu prvenstvene razpredelnice. Goste je ob živce spravljal predvsem domači vratar John Gibson, ki je že v prvi tretjini zbral 15 obramb, na koncu jih je v statistiko vpisal 37. Na začetku tretje tretjine ga je premagal le Alex Galchenyuk, medtem ko so bili pri Anaheimu strelci Francois Beauchemin, Šved Rickard Rakell in Cam Fowler, slednji je ob koncu tekme zadel prazen gol.

Voda na mlin Kraljev

V boju za končnico se Winnipegu, petouvrščeni ekipi zahoda ni uspelo nekoliko odlepiti od zasledovalcev, med katerimi so tudi igralci Los Angelesa, moštva slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja. Jets so doma z 1:3 izgubili proti Ottawi, tako da ostajajo pri 76 točkah, štiri več od kraljev, ki pa imajo tudi dve tekmi manj. Za zmago gostov je bila odločilna druga tretjina, v kateri sta v polno zadela Kyle Turris ter Bobby Ryan. Ko je v 12. minuti zadnjega dela gol dosegel še Erik Kondra, je bilo jasno, da bosta točki odšli v Ottawo.

Izid 3:1 je bil tudi na tekmi med Coloradom in Pittsburghom, za zmago domačih so v polno zadeli Jerome Iginla, Nathan MacKinnon in Šved Gabriel Landeskog, nekaj upanja je po znižanju zaostanka na 1:2 gostom vlil Rus Jevgenij Malkin.

Podaljšek v Detroitu

Tekma med Detroitom in New York Rangers je bila v sredo edina, ki se ni končala po rednem delu in na kateri izid ni bil 3:1. Domači Detroit je po podaljšku zmagal z 2:1, odločilni gol je dosegel Čeh Marek Zidlicky.

Liga NHL, izidi:

Anaheim Ducks : Montreal Canadiens 3:1
Winnipeg Jets : Ottawa Senators 1:3
Detroit Red Wings : New York Rangers 2:1*
Colorado Avalanche : Pittsburgh Penguins 3:1

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.