Šport
45 ogledov

"Računamo na novi dve točki"

rokomet Slovenija Saša Despot
Slovenska reprezentanca na prvi kvalifikacijski tekmi za nastop na EP proti Švici ni blestela, navzlic temu pa je v Velenju zasluženo osvojila prvi točki. V slovenskem taboru se zavedajo, da jo v nedeljo čaka zahtevnejša naloga.

Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so že arhivirali sredino tekmo proti Švici, po selitvi iz Velenja v Hrpelje pa so se že povsem osredotočili na tekmece s Pirenejskega polotoka, ki so na svoji uvodni kvalifikacijski tekmi v Wetzlarju proti Nemčiji visoko izgubili s 24:35. Prvi tekmi v kvalifikacijski skupini 5 sta nekako nakazali pravo razmerje moči v "rokometnem četveroboju", a člani slovenske zasedbe se zavedajo zahtevnosti nedeljskega obračuna.

V Lizboni bodo nastopili brez stebra obrambe in krožnega napadalca Mateja Gabra, ki si je na dvoboju v Rdeči dvorani poškodoval mečno mišico. Petindvajsetletni igralec madžarskega Picka iz Szegeda je po tekmi opravil pregled z ultrazvokom, ki je pokazal natrgano mišico, zavoljo tega bo moral počivati do 14 dni. Manjkal bo tudi vratar Gorazd Škof, njegove alternative pa so Urban Lesjak, Matevž Skok ali Primož Prošt.

"Portugalci bodo zahtevnejši tekmeci od Švicarjev. Že slednji so pokazali svojo kakovost, v Lizboni pa nas zaradi gostovanja in bržkone polne tamkajšnje dvorane čaka še zahtevnejša naloga. Na zadnjih treningih se bomo skušali na njih čim bolje pripraviti, računamo pa na novi dve točki," pravi pred nedeljskim dvobojem v Lizboni najboljši strelec slovenske reprezentance na prvi tekmi proti Švici Blaž Janc.

Pred odhodom v portugalsko prestolnico je optimistično razpoložen tudi slovenski ostrostrelec v majici francoskega Montpellierja Jure Dolenec. "Na nedeljski tekmi si ne smemo dovoliti ponovitve prvega polčasa iz nedavnega obračuna v Velenju. V primeru takšne predstave ne bomo zaostajali le za tri gole na polčasu, pa tudi veliko težje jih bomo ujeli," je uvodoma dejal Dolenec in dodal: "Na Portugalskem bomo morali biti skozi celotno tekmo na ravni drugega polčasa tekme proti Švicarjem. Menim, da smo kakovostnejši od Portugalcev, a to moramo dokazati tudi na igrišču, če želimo prvi ciklus končati s štirimi točkami v žepu."

Slovenija bo do odhoda opravila tri treninge, v glavno mesto Portugalske pa se bo podala v soboto v dopoldanskem času z direktnim letom iz beneškega letališča. Tekma bo na sporedu v nedeljo ob 16. uri, dan pred tem se bodo v Zürichu udarili švicarski in nemški rokometaši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.