Šport
24 ogledov

Računovodja ga je spravil v bankrot

 Michael Mizrachi ima probleme s plačevanjem davkov. (Foto: cardplayer.com) Žurnal24 main
Pokeraš Michael Mizrachi se je znašel v kar precejšnji zagati, saj naj bi ameriška davčna uprava pred kratkim našla določene nepravilnosti pri njegovi odmeri davkov, zaradi katerih jim sedaj dolguje kar 339.711 $!

Po poročanju časnika Sun Sentinel se je pokeraš Michael "The Grinder" Mizrachi znašel v kar precejšnji zagati, saj naj bi ameriška davčna uprava pred kratkim našla določene nepravilnosti pri njegovi prijavi prihodkov in odmeri davkov, zaradi katerih jim Američan sedaj dolguje kar 339.711 $!

To pa sploh še ni bil edini udarec za tega 29-letnega Američana, ki se sicer ponaša s turnirskimi zaslužki v višini skoraj 7 milijonov dolarjev, saj so mu kot posledica neplačevanja davkov že konec marca zasedli vikend v Hollywoodu, katerega solastnik je bil njegov brat Robert, ter ga ta teden končno prodali na spletni dražbi.

Kot še poročajo pri Sun Sentinelu, pa naj ne bi bil za to celotno situacijo odgovoren sam pokeraš, temveč njegov računovodja, ki naj ne bi opravljal svojega dela, tako kot bi moral in ga je posledično Mizrachi že odpustil in med tem najel novega, ki mu bo, upajmo, pomagal ponovno priti na zeleno vejo.

Izjavo pa je za časnik podal tudi Mizrachi: "Kaj naj rečem, moj računovodja ni prav dobro opravljal svojega dela, zato sem ga odpustil in že najel novega, s katerim sva že začela delati na tem, kako bova kar najhitreje uredila to celotno situacijo. Očitno sem res boljši pokeraš kot poslovnež, a se sedaj učim tudi tega, kako voditi posle. Vse skupaj me je postavilo na realna tla, ampak mislim, da se bomo prebili tudi skozi to."

Davčne napovedi, ki so Mizrachija spravile v težave pa niso letošnje ali lanske, temveč segajo v njegovo zlato obdobje od leta 2005 do leta 2007, ko je "The Grinder" najprej dobil enega od WPT turnirjev za 1,8 milijona dolarjev, leto kasneje pa še enega, kar mu je ponovno navrglo več kot milijon zelencev.

A težave, s katerimi se trenutno ukvarja Michael Mizrachi, za pokeraše naj ne bi bile nič nenavadnega, pravi profesionalni pokeraš Marc Levy, saj je med profesionalnimi igralci zelo priljubljeno prodajanje deležev ter igranje s tujim denarjem, pri čemer pa številni pozabijo, da kljub temu, da morajo svojo nagrado deliti tudi s svojimi investitorji, vse davčne obveznosti še naprej nosijo sami. In tako naj bi bilo nekaj povsem vsakdanjega, da igralec, ki si je na turnirju priigral dober milijon dolarjev, potem ko poplača vse svoje investitorje, davke in stroške bivanja tekom turnirja, domov odnese le kakih dobrih 100.000 $ ali pa morda 200.000 $.

Kdor je torej mislil, da profesionalni pokeraši nimajo težav z denarjem, se je krepko motil, saj jih je bilo v zadnjih letih kar nekaj, ki so kljub milijonskim turnirskim zaslužkom bankrotirali ali pa so jim upniki zasegli lastnino, ker igralci enostavno niso imeli dovolj denarja, da bi lahko poravnali vse svoje dolgove.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.