Šport
21 ogledov

Radulov v podaljšku odločil tretjo tekmo finala Zahoda

Dallas Stars Profimedia
Odigrana je bila tretja tekma finala zahodne konference v najmočnejši hokejski ligi na svetu.

Hokejisti Dallasa so na tretji tekmi finala zahodne konference severnoameriške lige NHL premagali Vegas Knights s 3:2 po podaljšku in povedli z 2:1 v zmagah. Tekmo je odločil gol Rusa Aleksandra Radulova v 31. sekundi dodatnega dela igre.

Dallas se je na tretji tekmi pokazal v povsem drugačni luči kot pred dnevi, ko je Vegas slavil kar s 3:0. Največja težava je bil predvsem švedski vratar Robin Lehner, ki je namesto Marc-Andreja Fleuryja prevzel mesto prvega vratarja in zaklenil svoj gol.

"Na drugi tekmi res nismo igrali najbolje. Pomembno pa je, da smo danes našli način, da zmagamo in samo to šteje," je po tekmi povedal napadalec Dallasa Jamie Benn.

Prvi gol na tekmi je padel šele 17 sekund pred koncem druge tretjine, ko je Lehnerja ugnal branilec Jamie Oleksiak. Ekipa iz Vegasa je izenačila v 44. minuti, ko je zadel Shea Theodore, a je že štiri minute kasneje za vnovično vodstvo moštva iz Teksasa poskrbel Benn. Vegasu je podaljšek in upanje na zmago vrnil Mark Stone v 53. minuti. Nato pa je v podaljšku lepo podajo Joeja Pavelskija izkoristil Radulov in dosegel že svoj osmi gol v končnici.

Velja omeniti še drugega ruskega junaka tekme, vratarja Dallasa Antona Hudobina, ki je zbral 38 obramb. "V zadnji tretjini so nas res stisnili, a naš vratar je bil izjemen," je rojaka pohvalil tudi Radulov.

Četrta tekma bo na sporedu v soboto. Že danes pa se bosta na tretji tekmi finala na vzhodu pomerila Tampa Bay Lightning in New York Islanders. Tampa je dobila prvi dve tekmi.

NHL, izid:

Zahod, konferenčni finale:
Vegas Golden Knights - Dallas Stars  2:3 (po podaljšku)
(Dallas vodi z 2:1 v zmagah)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.