Šport
6 ogledov

Rafa prek FedExa do rekorda

1/12
Žurnal24 main
Rafael Nadal je v finalu mastersa v Madridu z 2:0 v nizih premagal Rogerja Federerja in postal novi rekorder po številu osvojenih mastersov. Španec jih ima v svoji zbirki že 18.

Španski teniški igralec Rafael Nadal še naprej ostaja nesporni kralj peščenih teniških podlag. V finalu 2,8 milijona dolarjev vrednega teniškega turnirja v Madridu je premagal prvega igralca sveta Švicarja Rogerja Federerja. Nadal, drugi nosilec turnirja, je prvega nosilca Federerja odpravil po dveh nizih s 6:4, 7:6 (5). Nadal je s tem uspehom presegel rekord Američana Andreja Agassija po številu zmag na mastersih. Nadal jih ima že 18, Agassi pa 17, Federer pa 16. "To je res neverjetno. Nikoli si nisem mislil, da bom dosegal kaj takega," je po zmagi govoril Nadal. "Premagati Rogerja je vselej nekaj posebnega, zdaj pa sem zmagal še v Madridru, kar je še lepše."

Glede na okoliščine sem igral dobro, a Rafa je res delil odlične udarce. On je pač Nadal in igra z veliko samozavesti in z odliko na osnovni črti.
Roger Federer

Tretji igralec sveta Nadal je tako prišel do svoje 28. turnirske zmage na pesku. Finale je bil ponovitev lanskega, v katerem je Federer premagal Nadala, ki je letos dobil kar tri lovorike na mastersih v Monte Carlu, Rimu in zdaj še v Madridu. Rafa, ki prihaja z Balearskega otočja, bo v ponedeljek znova postal številka dve svetovnega moškega tenisa. Zdaj prihaja Roland Garros

"Nadalova in sezona na pesku se odloča šele na OP Francije," je opozoril Federer, češ da načrtuje maščevanje. "Lahko je zdaj zmagal vse te turnirje, a če v Parizu izpade v prvem kolu, bodo vsi ti rezultati postavljeni pod vprašaj." Na opazko se je španski igralec mirno odzval: "To je njegovo spoštovano mnenje, s katerim pa se ne strinjam. Mislim, da sezono na pesku pač ne more odločiti en sam turnir."

ATP, Master Madrid, finale:

Rafael Nadal (Špa/ 2) : Roger Federer (Švi/1) 6:4, 7.6 (5)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.