Šport
11 ogledov

Rafa, Roger, Andy in Novak med 4

Prvi igralec sveta Nadal ni dovolil, da bi ga presenetil Kohlschreiber. (Foto: R Žurnal24 main
Četrtfinalne dvoboje Rogers Cupa v Torontu so dobili štirje najboljši tenisači na svetu. Djoković in Murray z lahkoto, Nadal in Federer šele v tretjem nizu. Roger se je maščeval Berdychu.

Potem ko v zadnjih mesecih ni manjkalo presenečenj, je v svetu moškega tenisa ta teden znova vse na pravem mestu. V polfinale Rogers Cupa v Torontu so se prebili prvi štirje igralci z lestvice ATP: Rafael Nadal, Roger Federer, Andy Murray in Novak Djoković. V petkovem četrtfinalu je imel še najtežje delo prvi igralec sveta Nadal. Sem in tja se je zdelo, kot da je še vedno na počitnicah in tako je 37. igralca sveta Phillipa Kohlschreiberja premagal v treh nizih s 3:6, 6:3 in 6:4. Federer je izkoristil priložnost za maščevanje Tomašu Berdychu. Četrtfinalnega krvnika iz Wimbledona je poslal domov s 6:3, 5:7 in 7:6.

Lepo je zmagati dvoboj s 7:6 v zadnjem nizu.
Roger Federer
"Lepo je zmagati dvoboj s 7:6 v zadnjem nizu. Mislim, da sem začel zelo dobro, imel priložnosti tudi v drugem nizu, v zadnjem pa nisem dovolil, da bi se mi zmaga izmuznila - naredil sem lep preobrat," je dvoboj na kratko opisal Švicar. Veliko lažje sta se med štiri polfinaliste prebila Murray in Djoković. Prvi je s 6:2 in 6:2 zaustavil v zadnjih dveh tednih vročega povratnika po poškodbi Davida Nalbandiana (prejšnji teden je zmagal Washington), drugi pa je s 6:2 in 6:3 izločil Jeremyja Chardyja. Možen je finale Nadal-Federer, saj Rafa polfinale igra z Murrayjem, Roger pa z Djokovićem.

Toronto, ATP, četrtfinale:

Andy Murray (VBr/4) : David Nalbandian (Arg) 6:2, 6:2;
Rafael Nadal (Špa/1) : Philipp Kohlschreiber (Nem) 3:6, 6:3, 6:4;
Roger Federer (Švi/3) : Tomas Berdych (Češ/7) 6:3, 5:7, 7:6 (5);
Novak Djoković (Srb/2) : Jeremy Chardy (Fra) 6:2, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.