Šport
21 ogledov

Rafa se je poigral z Verdascom

rafael nadal davisov pokal EPA
Rafael Nadal nadaljuje s sijajnimi igrami na turnirju v Barceloni. Rojaka Fernanda Verdasca je v polfinalu odpihnil z 2:0 in ga v finalu čaka še en rojak David Ferrer. Katarina Srebtonik izpadla v polfinalu turnirja v Stuttgartu.

Španca David Ferrer in Rafael Nadal sta finalista teniškega turnirja ATP v Barceloni z nagradnim skladom 2,07 milijona evrov. Prvi nosilec Nadal je v polfinalu premagal rojaka Fernanda Verdasca s 6:0 in 6:4, tretjepostavljeni Ferrer pa je bil s 7:6 (2) in 7:6 (5) boljši od Kanadčana Miloša Raonića.

Kata obstala v polfinalu

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik in njena češka soigralka Kveta Peschke se nista prebili v finale turnirja WTA v nemškem Stuttgartu z nagradnim skladom 740.000 dolarjev. Za slovensko-češko kombinacijo je bila v polfinalu dvojic usodna nemška naveza Julia Görges/Anna-Lena Grönefeld, ki je po 68 minutah slavila s 6:4 in 6:2.

Obračun prve in druge igralke sveta

V finalu turnirja v Stuttgartu med posameznicami se bosta za zmago udarili Belorusinja Viktorija Azarenka in Rusinja Marija Šarapova, ki na lestvici WTA zasedati prvo in drugo mesto. Prvopostavljena Azarenka je v polfinalu premagala Poljakinjo Agnieszko Radwansko s 6:1 in 6:3, druga nosilka Šarapova pa je bila s 6:4 in 7:6 (3) boljša od Čehinje Petre Kvitove.

Barcelona, polfinale (M):

David Ferrer (Špa/3) : Miloš Raonić (Kan/11) 7:6 (2), 7:6 (5)
Rafael Nadal (Špa/1) : Fernando Verdasco (Špa/9) 6:0, 6:4

Stuttgart, polfinale, dvojice (Ž):

Julia Görges/Anna-Lena Grönefeld (Nem) : Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (Češ/Slo) 6:4, 6:2

Stuttgart, polfinale (Ž):

Marija Šarapova (Rus/2) : Petra Kvitova (Češ/3) 6:4, 7:6 (3)
Viktorija Azarenka (Blr/1) : Agnieszka Radwanska (Pol/4) 6:1, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.