Šport
5 ogledov

Rafa se je razšel s Tonyjem

Rafael Nadal Reuters
Drugi igralec sveta Rafael Nadal se je razšel s svojim dolgoletnim trenerjem in stricem Tonyjem Nadalom, ki ga je spremljal vse od njegovega 12. leta in ga popeljal do vseh največjih uspehov v karieri.

Vsega lepega je enkrat konec, pravijo modreci. In tako se je pred dnevi končalo tudi dolgoletno sodelovanje med enim najboljših teniških igralcev vseh časov Rafaelom Nadalom in njegovim stricem Tonyjem, ki je pravzaprav glavni krivec, da se je Rafa sploh znašel na teniških igriščih.

Rafa se je za to potezo odločil po porazu v finalu OP ZDA proti Srbu Novaku Đokoviću. Tony je svojega nečaka že pri štirih letih sploh prvič spoznal s teniško igro. Pri 12. letih pa ga je uspel prepričati, da naj se raje kot nogometu posveti tenisu. In Tony je s to potezo zadel v polno, v naslednjih letih je postal Rafaelov trener, mentor, motivator, psiholog in še marsikaj. Tony je Nadala popeljal do vseh največjih uspehov v karieri in mu pomagal na poti do statusa enega najboljših teniških igralcev vseh časov, čeprav šteje šele 25 let. Zdaj pa je očitno Rafael prišel do spoznanja, da bo lažje in bolje igral brez stričevih napotkov. Če se bo ta poteza izkazala za pravilno, bo seveda pokazal čas.

"Prišel je čas, ko mu imam povedati veliko več kot kdaj koli prej. Več mu odgovarjam, saj imam več znanja kot kadarkoli. Tony ima tri otroke in težko mu je ves čas potovati z menoj. Čeprav sem letos zadovoljen s svojo igro, nisem zadovoljen z obračuni proti Đokoviću. On je trenutno moja največja motivacija, da igram še bolje," je ob tem povedal Nadal, ki je s srbskim zvezdnikom Đokovićem izgubil prav vseh šest letošnjih dvobojev. Nadal še ni razkril, kdo ga bo treniral v prihodnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.