Šport
25 ogledov

Rafa v četrt-, Nole v polfinale

1/7
Žurnal24 main
Novak Djoković je prvi polfinalist OP Francije, saj je Fabio Fognini četrtfinale že predal. Rafael Nadal je v osmini finala gladko izločil Ivana Ljubičića. Zvečer v akciji Marija Šarapova.

Rafael Nadal je v treh nizih odpravil Hrvata Ivana Ljubičića. Ta se je Nadalu dobro upiral v prvem nizu, ki ga je sedem let mlajši Španec dobil s 7:5. Preostala dva niza je Majorčan dobil s 6:3 in 6:3 ter se tako veselil uvrstitve v četrtfinale Odprtega prvenstva Francije. Nadal kljub zmagi v  treh nizih ni bil navdušen nad svojo igro. "Moram igrati in izboljšati svojo igro. Moram dvigniti nivo svoje igre. Danes mi tega ni bilo treba storiti, toda že v naslednjem kolu me čaka zelo težko delo. Igrati moram z nekoliko več veselja." Ljubičić je Majorčanu dvakrat odvzel servis, medtem ko je Nadal šestkrat "brejknil" Hrvata. V četrtfinalu se bo Nadal pomeril s Švedom Robinom Söderlingom, ki je v osmini finala premagal domačina Gillesa Simona v treh nizih. Söderling je edini tenisač v zgodovini, ki je kdaj koli premagal Nadala na igriščih Roland Garrosa. Hkrati bo četrtfinalni obračun med Špancem in Švedom tudi ponovitev lanskega finalnega obračuna, ki ga je v treh nizih dobil Nadal.

Zadnji četrtfinalist bo znan v torek, ko bosta zaradi teme prekinjen dvoboj nadaljevala četrti nosilec Britanec Andy Murray in 15. nosilec Srb Viktor Troicki, ki sta vsak dobila dva niza. Škot Murray je izgubil prva dva niza, a se je vrnil v igro in Srbu vzel naslednja dva niza. Zmagovalec tega obračuna se bo v četrtfinalu meril z Argentincem Juanom Ignaciom Chelo, ki je v osmini finala izločil Kolumbijca Alejandra Fallo s 4:6, 6:2, 1:6, 7:6 (5), 6:2.

Nole že v polfinalu
Anastazija Pavljučenkova
, branilka naslova Francesca Schiavone, Marion Bartoli in Svetlana Kuznjecova so prve četrtfinalistke OP Francije. V moški konkurenci pa so nedeljske dvoboje osmine finala dobili Roger Federer, Fabio Fognini in Novak Djoković. Slednji je tudi že prvi polfinalist, saj je Fognini že dan pred četrtfinalom zaradi poškodbe noge predal dvoboj. "Zaradi težav z nogo so mi odsvetovali nastop, ker bi se poškodba lahko še poslabšala. Žal mi je, ker sem doslej igral najbolje v karieri," je dejal Italijan. Djoković je tako brez boja prišel do predzadnje postaje na tekmovanju, a bo moral na izenačenje niza zaporednih zmag še počakati. Predaja tekmeca namreč ne velja za zmago in Djoković ostaja pri 41 zaporednih zmagah v letu 2011. Pred njim je z 42 slavni John McEnroe. Zaradi odpovedi tekmeca bo imel najboljši srbski igralec štiri dni časa za pripravo na polfinale, kjer ga bržkone čaka Federer. Z uvrstitvijo v finale bi Djoković obenem napredoval še na prvo mesto lestvice ATP, kjer je za zdaj še Nadal.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je na turnirju za grand slam v Parizu vpisala uspeh v mešanih dvojicah, ko je v navezi s Srbom Nenadom Zimonjićem napredovala v polfinale Roland Garrosa. Slovensko-srbska kombinacija se je izkazala za sila uspešno, saj je že po dveh nizih odpravila češko-indijsko navezo Iveta Benešova/Leander Paes. Poraz v ženskih dvojicah, v katerih sta danes s Čehinjo Kveto Peschke izpadli v četrtfinalu, Srebotnikovi ni niti najmanj načel samozavesti. Z Zimonjičem sta na odprtem teniške prvenstvu Francije prva nosilca in sta do zdaj upravičila vlogo favoritov. Češko-indijsko navezo sta v četrtfinalnem obračunu odpravila z izidom 7:6 (3), 6:3.

Pri ženskah blesti Li Na
Ponedeljkov tekmovalni dan na osrednjem igrišču sta začeli Li Na in Petra Kvitova. V treh nizih je uspelo tihi favoritki za naslov, Kitajki Najevi. V četrtfinale se je prebila tudi Marija Šarapova, ki je v osmini ugnala Poljakinjo Agnieszko Radwansko s 7:6 in 7:5.

OP Francije, Pariz, WTA, osmina finala:

Li Na (Kit/5) : Petra Kvitova (Češ/9) 2:6, 6:1, 6:3

Marija Šarapova (Rus/9) : Agnieszka Radwanska (Pol/12) 7:6, 7:5

Jekaterina Makarova (Rus) : Vikoria Azarenka (Bel/4) 2:6, 3:6

Andrea Petkovic (Nem/15) : Marija Kirilenko (Rus/25) 6:2, 2:6, 6:4

OP Francije, Pariz, ATP, osmina finala:

Juan Ignacio Chela (Arg) : Alejandro Falla (Kol) 4:6, 6:2, 1:6, 7:6, 6:2

David Ferrer (Špa/7) : Gael Monfils (Fra/9) 4:6, 6:2, 5:7, 6:1, 6:8

Rafael Nadal (Špa/1) : Ivan Ljubićić (Hrv) 7:5, 6:3, 6:3

Robin Soderling  (Šve/5) : Gilles Simon (Fra/18) 6:2, 6:3, 7:6

Andy Murray (VB/4) : Viktor Troicki (Srb/15) 4:6, 4:6, 6:3, 6:2*

*prekinjeno zaradi teme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.