Šport
24 ogledov

Rafa v finale, Nole domov

Nadala v finalu Mastersa v Šanghaju čaka Davidenko. Žurnal24 main
Finalista močnega Mastersa v Šanghaju sta Španec Rafael Nadal in Rus Nikolaj Davidenko. Prvi je polfinale dobil po predaji nasprotnika, drugi je presenetil Srba Novaka Djokovića.

V soboto sta bila odigrana oba polfinalna obračuna na Šangaj ATP Mastersu. V prvem je bil Rus Nikolaj Davidenko s 4:6, 6:4 ter 7:6 boljši od srbskega upa Novaka Djokovića, medtem ko je v drugem polfinalu gladko slavil Rafael Nadal, ki je premagal svojega rojaka Feliciana Lopeza.

Tekmo med Davidenkom in Djokovićem je zaznamovalo večje število napak na obeh straneh. Nole je imel ogromno težav zlasti z igro na mreži ter z nezanesljivim prvim servisom, medtem ko je Davidenko potrpežljivo vračal žogice in kaznoval vsako nasprotnikovo napako ter na koncu zasluženo slavil uvrstitev v finale, kjer bo naskakoval svojo 18. turnirsko zmago v posamični konkurenci.

Rafael Nadal je bil tokrat bolj zanesljiv kot v včerajšnjem četrtfinalu, ko mu je ogromno težav povzročil Hrvat Ivo Ljubičić, ki je moral po rezultatu 1:1 v nizih, zaradi poškodbe stegenske mišice, predati dvoboj. Lopez je uspel svojemu bolj znanemu rojaku vzeti zgolj eno igro, po dveh zgubljenih servisih v drugem nizu pa je pri rezultatu 1:6, 0:3 tudi on predal dvoboj.

ATP, polfinale, Šangaj Masters :

N. Davidenko (Rus, 6) : N. Djoković (Srb, 2) 4:6, 6:4, 7:6
R. Nadal (Špa, 1) : Feliciano Lopez (Špa) 6:1, 3:0 b.b.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.