Šport
30 ogledov

"Rafal bo dobil rafale"

(Foto: www.dejanzavec.com)
1/8
Žurnal24 main
Slovenski boksarski šampion Dejan Zavec nestrpno pričakuje borbo s Poljakom Rafalom Jackiewiczem. Razmišlja le o zmagi. "Nočem izpasti nadut, ampak zame ne pride v poštev nič drugega kot zmaga."
Dva meseca pogajanj
Da bo Zavec lahko boksal v Ljubljani, so zaslužni pri podjetju Avatar svetovanje d.o.o., ki so organizatorji borbe. Predsednik organizacijskega odbora Davorin Lampe je dejal, da so pogajanja potekala dolga dva meseca, pri projektu pa je sodelovalo več kot 50 ljudi. Ob Ljubljani sta bila glavna favorita za organizacijo še nemški Berlin in poljske Katovice.

Potem ko je pred dnevi postalo jasno, da bo Dejan Zavec tudi drugič naslov svetovnega prvaka po verziji IBF v velterski kategoriji branil v Sloveniji, 4. septembra v novi dvorani v ljubljanskih Stožicah, je Ptujčan v petek prvič zbral sedmo silo in razkril nekaj svojih misli. Glavna in tudi najbolj pomembna je bila ta, da proti Poljaku Rafalu Jackiewiczu v poštev pride le zmaga. "Nočem izpasti nadut, ampak zame ne pride v poštev nič drugega kot zmaga. Naredil bom vse za to, da ubranim naslov svetovnega prvaka, motiv pa je prav zaradi zadnjih Poljakovih besed še toliko večji," je v družbi ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je bil gostitelj novinarske konference, dejal Ptujčan.

Kot verjetno že veste, je Poljak edini boksar, ki je doslej na kolena spravil Zavca. Zmaga Jackiewicza 29. novembra 2008 v Katovicah ima na sebi sicer tudi črn madež, saj so bili sodniki pri odločitvi vse prej kot enotni. Ob "maščevanju" za poraz in novi obranitvi naslova pa za dodaten motiv Zavca skrbi kar Poljak sam. V petek zjutraj je namreč prek elektronske pošte poslal zelo naduto sporočilo, ki se glasi: "Sporočilo bodočega prvaka: V prvem dvoboju je imel Dejan srečo, da je izgubil le za eno točko. Tokrat bo drugače. Danes sem tako močan, da ga lahko premagam, kjerkoli, v Sloveniji, na Poljskem. Lahko se dobiva tudi na severnem tečaju. Tako močan sem, da sem že plačal dodatno težo prtljage za pas prvaka ob vrnitvi iz Slovenije. Zavcu ne bo pomagala niti domača publika in dokler bom boksal, Zavec ne bo več svetovni prvak po verziji IBF.

"Prav, da boksam v Ljubljani"
Ob novici, da bo Zavec znova boksal v Ljubljani, so boksarski navdušenci, ki prihajajo iz Štajerske, pošteno zmajevali z glavami, češ da bi se moral Ptujčan boriti v Mariboru. Svetovni prvak se z njimi strinja, a v isti sapi dodaja: "Nesmiselno je razdeljevati tako majhno Slovenijo. Samoumevno je, da bi bila borba na Štajerskem, toda glede na vse skupaj se mi zdi prav, da je borba v glavnem mestu ne glede na lokalpatriotizem, ki je velikokrat preveč slep oziroma krivičen."

Zavec je vse skupaj poslušal z nasmeškom na obrazu in nato odgovoril: "Odgovor bo dobil 4. septembra. S tem se preveč ne obremenjujem, saj je to le del predigre. To mu je napisal nekdo drug, nekdo iz njegove ekipe, ki želi tako le priliti olja na ogenj. Zame je to še dodaten motiv. A jasno je, da bo Rafal dobil rafale.“ Najboljši slovenski boksar vseh časov je kasneje pošteno priznal, da ga provokativne besede Poljaka še kako podžigajo: "Dal mu bom možnost, da to pokaže. Po domače bom rekel, da me 'rajca'.

Koleno je pod nadzorom
Mr. Simpatikus je imel že med prvim uspešnim branjenjem naslova proti Argentincu Rodolfu Ezequielu Martinezu težave z levim kolenom. Kasneje je odšel tudi na operativni poseg, zdaj pa se je stanje že povsem normaliziralo. "Koleno je bistveno boljše. Ni še popolno, a proti tistemu, kar je bilo, lahko rečem, da je odlično.

Zavec s svojo ekipo zdaj že tradicionalno odhaja v Magdeburg, kjer bodo po fizičnem delu priprav v domačih krajih sledile še taktično-tehnične priprave. "Čez mesec dni bom lahko z veseljem dejal, da sem v življenjski formi. To sem si tudi vedno želel, da bi bil v tej borbi,“ je na temo priprav dejal Zavec in še dodal: "Priprave se razlikujejo in tudi te se bodo. Gre za povsem drugačnega boksarja od prejšnjih nasprotnikov, a vendarle ne bo velikih razlik, saj v boksu ne gre kar čez noč spreminjati določenih stvari.“ Zavec je še pripomnil, da bodo tokratni sparing partnerji v primerjavi s tistimi pred dvobojem z Mirando nekoliko bolj tehnično podkovani, saj je Poljak veliko bolj tehnični tip boksarja kot Argentinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.