Šport
7 ogledov

Rafting: krotilci brzic na Savi in Soči

1/10
Žurnal24 main
Minuli konec tedna je bil pester za navdušence nad raftingom. Na tekmi za evropski pokal in državno prvenstvo na Savi so slavili Slovaki. V nedeljo je bila na Soči najboljša Rafting Team Italy.

Po prvem delu tekmovalnega vikenda tekme za evropski pokal in državno prvenstvo v raftingu je bila na umetni progi Save v Tacnu najbolj uspešna slovaška ekipa BVS Raft Team, med slovenskimi ekipami pa pričakovano stražiški Gimpexi.

Na umetnih brzicah reke Save v Tacnu pri Ljubljani se je pomerilo 14 ekip iz Madžarske, Slovaške, Hrvaške, Finske, Italije, Črne gore in Slovenije, od tega dve ženski ekipi iz Madžarske v treh tekmovalnih disciplinah.

Evropskemu pokalu v Sloveniji, ki je bil prvi med 10 letos, sledi naslednji vikend tekma v Slunju na Hrvaškem, kjer se bodo mojstri raftinga pomerili na reki Korani, nadalje pa v začetku maja v Srbiji na Nišavi. Slovenske ekipe v kategoriji R6 se bodo za naslov državnega prvaka ponovno spopadle 21. maja na Dravi v Mariboru.

V evropski konkurenci so lovorike v sprintu in boju na izpadanje (H2H) osvojili BVS Raft Team iz Bratislave; slovenski Gimpexi so v sprintu zasedli drugo mesto, v boju na izpadanje pa tretje. Bron v sprintu je pripadel moštvu Raft Team Italy, drugo mesto v boju na izpadanje pa madžarskemu Kanyon Raft Teamu. Slalom na brzicah Save je najhitreje odpeljalo domače moštvo Gimpex, drugi najboljši čas so imeli BVS Raft Team, tretjega pa hrvaška ekipa Delta-Sport iz Splita.

Na državnem prvenstvu so se v vseh treh disciplinah najbolje odrezali stražiški Gimpexi. V boju na izpadanje jim je sledil Rafting klub Maribor ter bistriška ekipa Mrzla uoda, ki je bila tudi organizator tekme. V sprintu ter slalomu so si srebro priveslali mladi SeaEagle Team Vidra, bron pa Rafting klub Maribor.Tekme za evropski pokal, ki je tudi edina v Sloveniji, sta se udeležili tudi dve madžarski ženski ekipi. V vseh treh disciplinah so zmagale Kanyon Raft Ladies.

Na Soči zmaga  v roke BVS Raft Teamu in Gimpexu
Tekma za evropski pokal in državno prvenstvo v raftingu se je zaključila s spustom na reki Soči, kjer so si med 13 ekipami iz cele Evrope zmago priveslali Rafting Team Italy. Z drugim najboljšim časom so v cilj priveslali slovaški BVS Raft Team,  ki so tudi osvojili prvo mesto v skupnem seštevku. Očitno je Soča naklonjena Italijanom, saj so bili tudi tretjeuvrščeni Rafting Team Meran iz sosednje Italije. Med slovenskimi ekipami so se najbolje odrezali aktualni državni prvaki Gimpexi, drugo mesto je zasedla posadka SeaEagle Team Vidra iz Litije, tretje pa ilirskobistriška ekipa Mrzla uoda. Med ženskami so tokrat progo na smaragdni lepotici boljše od Kanyon Raft Ladies odveslale Hungaroraft Women. Brzice Soče pa niso bile naklonjene finski rafting ekipi, ki ni uspela priveslati do cilja.

Na tekmi za evropski pokal so si tako, kot že rečeno, skupno največ točk priborili slovaški BVS Raft Team, drugo mesto je pripadlo domačim Gimpexom, na tretje pa so se uvrstili Rafting Team Italy. Na državnem prvenstvu so se tudi tokrat najbolje odrezali stražiški Gimpexi, drugouvrščenim SeaEagle Vidri pa je sledil Rafting klub Maribor. Med dvema ženskima ekipama iz Madžarske je zmaga pripadla ekipi Kanyon Raft Ladies.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.