Šport
1 ogledov

Raich: Nedelja bo moj dan

Benjamin Raich na smuku vlogo favorita prepušča drugim, tudi Jermanu. Žurnal24 main
Benjamin Raich v tem trenutku zagotovo sodi med najboljše vsestranske smučarje sveta. Konec tedna v Kitbzühlu je pričel solidno, njegovi preizkušnji pa še prihajata.
Benjamina Raicha je po petkovem superveleslalomu bolela roka. Pa ne zaradi udarca v količek ali česa podobnega. Po osvojenem sedmem mestu si je vzel čas za vsakega navijača (in teh v Kitzbühlu ni malo), ki je želel njegov avtogram. Na čelado, roko, papir, tisti najbolj vneti pa so v podpis ponudili celo bundo. Tudi zaradi dostopnosti in skromnosti je med najbolj priljubljenimi smučarji bele karavane. "S superveleslalomom sem zadovoljen. Sedmo mesto je dober rezultat. Ni odličen, ampak na Streifu je to lep dosežek. Na progi nisem naredil večjih napak, tako da nimam razlogov za slabo voljo," je v pogovoru za Žurnal24 dejal Raich. Petkova preizkušnja mu je služila bolj kot uvod v glavni del. Že v soboto bo nastopil na klasičnem smuku, pred katerim pravi: "Na smuku ne bom v krogu favoritov, povsem drugače pa bo seveda na nedeljskem slalomu in pa v kombinaciji. Zaradi nje je smukaški nastop še bolj pomemben." V kombinaciji (sobotni smuk in nedeljski slalom) bo ob Američanu Bodeju Millerju zagotovo glavni favorit za zmago. To je dosegel že pred dvema letoma, ko so na Hahnenkammu zadnjič izpeljali celoten program. Lani je namreč zaradi pomladnega vremena smuk odpadel.


Benjamin Raich je eden od bolj priljubljeni smučarjev. © Action Images

 
Vlogo favoritov v smukaški preizkušnji torej prepušča drugim. Tudi Slovencu Andreju Jermanu . "Jerman je v dobri formi. Tehnično je zelo dobro podkovan. Vedno smuča tekoče in dobro vodi smuči. Vse ima pod nadzorom. Velikokrat si ogledam njegove vožnje," Raich ni skoparil s pohvalami na račun najboljšega slovenskega smučarja ta hip. Vremenska napoved za soboto ni najboljša. Ponoči naj bi deževalo, dopoldne pa naj bi se vendarle oblaki nekoliko razkadili. "Zagotovo bo dobra tekma. Proga je namreč v zelo dobrem stanju. Na nekaterih delih je sicer malce mehka, a to ni težava," pravi Raich, ki ima v sezoni, ki ne prinaša svetovnega prvenstva ali olimpijskih iger, vseeno visoke cilje: "Sezono želim končati kot najboljši v skupnem seštevku svetovnega pokala. Vem, da bo težko, a verjamem, da sem tega sposoben.“
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.