Šport
63 ogledov

Rajteričeva in Venko naj boksarka in boksar

Venko Rajterič superpokal pokal Perla Nova Gorica boks
1/13
Zoran Horvat – Sport club M
Predstavniki Boksarske zveze Slovenije (BZS) so v torek razglasili zmagovalce premiernega izbora za najboljšega boksarja in boksarko leta. V ženski konkurenci je to postala Mateja Rajterič, pri moških pa Aljaž Venko.

Po izboru sedemčlanske žirije, sestavljene iz boksarskih strokovnjakov in športnih novinarjev, sta predsednik BZS Rudolf Pavlin in športni direktor Franc Nani Matjašič med nominiranimi tremi najboljšimi dekleti laskavi naslov najboljše boksarke leta podelila Mateji Rajterič (Combat Academy Ljubljana), ki si je naslov priborila kot državna prvakinja, pokalna prvakinja, zmagovalka super pokala, naj boksarka super pokala in z zlato kolajno na pokalu narodov.

V moški konkurenci je boksar leta Aljaž Venko (BK Slovenska Bistrica), ki je žirijo prepričal kot državni prvak, pokalni prvak, zmagovalec super pokala, naj boksar super pokala, z nastopom na kvalifikacijah za olimpijske igre in nastopom na EP do 22 let.

Drugo mesto pri ženskah je osvojila Andreja Bešter (BK Kranj), tretja je bila Katarina Kosmač (FCL Ljubljana). V moški konkurenci je drugo mesto pripadlo Tadeju Merniku (BK Slovenska Bistrica), tretje pa Blažu Škrjancu (BK Ring Ptuj).

Zmagovalca vesela prve nagrade

"Glede na preteklo sezono sem nagrado pričakovala, saj sem dosegla odlične rezultate, vse mi je skoraj uspelo, žal pa se nisem uspela uvrstiti na olimpijske igre. Vesela sem, da se je boks dvignil na to raven, da imamo tudi mi izbor za najboljšega. Izjemno sem vesela in srečna ob tej nagradi, tako da se bo vredno truditi tudi v bodoče. Še bolj bom garala, saj si te lovorike želim tudi letos," je po podelitvi povedala Rajteričeva, zmagovalka izbora v ženski konkurenci.

"Vesel sem, da sem to prestižno nagrado prejel kot prvi v Sloveniji. Če sem pričakoval? Ne vem, potihem da, glede na rezultate, ki sem jih dosegel v letu 2012. Upam pa, da bo to leto še bolj uspešno. Ta nagrada je vsekakor velika spodbuda za nadaljnje delo. Trudil se bom še naprej. Hvala vsem, ki so omogočili, da smo tudi boksarji dobili svojo prestižno letno nagrado," pa je dodal Venko, bistriška jeklena pest.

Plemenita športna panoga se vrača na velika vrata

S prvim izborom sta bila zadovoljna tudi predsednik BZS Pavlin in športni direktor Matjašič, ki skušata boksu v Sloveniji skupaj z borci priboriti izgubljeni status.

"Izredno smo zadovoljni s konceptom dela in rezultati, ki smo si jih zastavili ob začetku našega dela. Zato bi se ob tej priložnosti zahvalil celotni ekipi, vsem selektorjem in športnemu direktorju, da smo vse načrtovano spravili pod streho. Izbor za najboljšega v preteklem letu je samo še pika na i, prav tako velja zahvala tudi medijem, ki so predstavili naše delo in zelo korektno poročali o tej plemeniti športni panogi. Želim si, da bi bilo to leto še bolj uspešno. Nagrade so v pravih rokah, vsem nagrajencem pa iskreno čestitam. Želim si le, da boksarji ne bodo počivali nateh lovorikah, temveč, da bo prav to za njih še večji izziv," je dejal Pavlin.

"Najprej bi čestital vsem dobitnikom nagrad. Mislim, da je prestižna nagrada romala v prave roke in da je žirija dobro in strokovno opravila svoje delo. Želim si, da bi poslej prireditev postala tradicionalna in še bolj široko zastavljena, tako da bi zajemala še več kategorij, da bi bili nagrajeni tudi tisti, ki delajo z najmlajšimi. Potrudili se bomo, da bo prihodnji izbor še večji in bogatejši. Gostiteljem, kavarni Mon Cherie, bi se ob tej priložnosti rad zahvalil za čudovit večer," pa je pristavil športni direktor in povezovalec prireditve Matjašič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.