Šport
36 ogledov

Rakovec novi predsednik HZS

Matjaž Rakovec bo nasledil dolga leta nezamenljivega Ernesta "Nestla" Aljančiča. Žurnal24 main
Na 25. volilni skupščini Hokejske zveze Slovenije so po pričakovanjih za novega predsednika izvolili Matjaža Rakovca, ki je bil tudi edini kandidat. V predsedstvu tudi Dejan Kontrec.
Sem iz Kranja, nekje na polovici poti med Ljubljano in Jesenicami. Nisem za nikogar, sem za šport.
Matjaž Rakovec

Predstavniki Hokejske zveze Slovenije so v torek na 25. volilni skupščini na Bledu za novega predsednika zveze po pričakovanjih izvolili Matjaža Rakovca, generalnega direktorja Zavarovalnice Triglav.

Rakovec je bil edini kandidat za predsednika, ki ga je predlagalo kar pet slovenskih klubov. Skupščini je po izvolitvi predlagal tudi novo šestčlansko predsedstvo, ki ima polovico novih članov, med njimi tudi Dejana Kontreca, podpredsednik zveze pa je postal Slavko Kanalec z Jesenic.

"Sem iz Kranja, nekje na polovici poti med Ljubljano in Jesenicami. Nisem za nikogar, sem za šport," je med drugim pred izvolitvijo povedal Rakovec in dodal, da si bo prizadeval za odpravo starih zamer, predvsem pa za ločitev vodenja zveze od vprašanj stroke. Omenil je za številne tudi neznan podatek, da je v rosnih letih dve leti treniral hokej, zaradi slabih razmer v Kranju pa se je nato posvetil vaterpolu, kjer je bil aktiven igralec, funkcionar, tudi predsednik zveze, še vedno pa je eden najboljših vaterpolskih sodnikov na svetu.

Seveda ostajam v hokeju, pomagal bom, kolikor bom mogel. Želim si, da bi delal z mlajšimi, razvil program za njih in pripravljen sem zato tudi marsikoga pripeljati v Slovenijo.
Ernest Aljančič

Rakovec je na predsedniškem mestu zamenjal Nestla Aljančiča. "Hokej je del naše družine. Oče se je vpisal v dvorano slavnih v Torontu, z bratom sva igrala in nisva ga dosegla. Seveda ostajam v hokeju, pomagal bom, kolikor bom mogel. Želim si, da bi delal z mlajšimi, razvil program za njih in pripravljen sem zato tudi marsikoga pripeljati v Slovenijo," je ob slovesu povedal Aljančič, ki je skupaj s prekinitvami zvezo vodil kar 12 let, z njo doživljal vzpone in padce, nalašč pa se je izognil naštevanju svojih dosežkov. "Prepričan sem, da imamo najbolj nadarjene hokejiste ne svetu. Štirikrat smo zmagali v diviziji ena, trikrat smo gostili prvenstvo in petkrat igrali v svetovni eliti," pa se Aljančič ni izognil največjim dosežkom slovenskih hokejistov v svojem mandatu.

Aljančič pa ob slovesu ni skrival, da je Rakovcu zapustil okrog 700.000 evrov dolga. A kot je povedal, je kot predsednik v zadnjih dveh letih, ko je spet "vskočil kot predsednik", dolg zveze z 2,5 milijona evrov znižal na 700.000, še vedno pa je sam pripravljen pomagati s svojim podjetjem, ki je trenutno eden večjih upnikov HZS. Finance bodo po mnenju Aljančiča tudi največja naloga novega predsednika, saj je slovenski hokej po igralski plati v vseh kategorijah na visoki ravni.

"Pred leti sem prevzel vaterpolsko zvezo, kjer je bil finančni položaj še težji v primerjavi s prihodkov obeh zvez in uspelo nam je položaj sanirati. Enak načrt imam tukaj. Postopno saniranje dolgov, s čimer bomo lahko ohranili kvaliteto športa," pa je v zvezi z dolgovi povedal novi predsednik. Skupščina je potrdila tudi vrsto poročil za minulo obdobje, izvolila člane različnih organov zveze in potrdila program dela in proračun za prihajajoče obdobje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.