Šport
28 ogledov

Rama mu vzame pol sekunde

Valentino Rossi se na ducatiju počuti vse bolj domače. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Italijanski motociklistični superzvezdnik Valentino Rossi na prvih testiranjih v letošnji sezoni v Sepangu ni blestel. The Doctor je kljub temu zadovoljen. "Poškodovana rama je vsak dan boljše."

"Zelo sem vesel, ker sem pred prihodom v Malezijo pričakoval, da bom naredil okoli 20, 30 krogov na dan, na koncu pa se je izkazalo, da sem v prvih dveh dneh naredil okoli 40 krogov. Zadnji dan pa celo prek 50,“ je z zadovoljstvom prva testiranja v letošnji sezoni ocenil Valentino Rossi. Italijan je priznal, da je po koncu vsakega dne čutil veliko utrujenost. Kljub temu pa je z opravljenim delom v Maleziji zelo zadovoljen: “Zelo zadovoljen sem s stanjem poškodovane rame, ki je vsak dan boljša. Menim, da mi rama ne vzame več sekunde na krog, temveč okoli pol sekunde. Težko je predvsem na zaviranjih.

The Doctor in večkratni svetovni prvak se vse bolj domače počuti tudi na ducatiju, ki je v preteklosti povzročal probleme številnim odličnim dirkačem. "Jasno je, da je še veliko dela, toda v primerjavi z začetkom testiranj smo veliko bližje tistemu, kar želimo doseči,“ je dejal Vale in še dodal: "Narediti moram še veliko kilometrov, da bom razumel novega ducatija, in čeprav moram malce spremeniti svoj stil vožnje, se zdaj na motociklu počutim veliko bolj domače.“ Očitno bo Rossi tudi v letošnji sezoni povsem pri vrhu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.