Šport
30 ogledov

Ramos ni zameril Modrićeve ''izdaje''

modrić ramos Reševalni pas/Twitter
Hrvaški reprezentant Luka Modrić je pravilno uganil, kam bo z bele točke streljal njegov klubski soigralec Sergio Ramos. Namig hrvaškega vezista je kockastim pomagal do zmage in prvega mesta v skupini. Zvezdnika Real Madrida sta se po tekmi pogovorila.

Hrvaška reprezentanca je na zadnji tekmi skupinskega dela premagala Španijo (2:1) in si zagotovila prvo mesto v skupini, pri čemer je ključno vlogo odigral Luka Modrić, ki na srečanju sploh ni stopil na zelenico.

Španci so povedli v sedmi minuti z golom Alvara Morate, kockastim pa sta zmago priigrala Nikola Kalinić v 45. in Ivan Perišić v 87. minut. A tekma bi lahko imela drugačen epilog, če bi Sergio Ramos v 72. minuti zadel 11-metrovko. Branilec Real Madrida je namreč postal drugi nogometaš na Euru 2016, ki ni uspel unovčiti strela z bele točke. Pred njim je bil z bele točke neuspešen še Cristiano Ronaldo.

Za razliko od klubskega soigralca pa Ramos ni zgrešil tarče, temveč je njegov poskus ubranil hrvaški čuvaj mreže Danijel Subašić. Vratarju Monaca je pred tem nekaj na uho prišepnil Darijo Srna, ki se je ob robu igrišča pogovarjal z Luko Modrićem. Kasneje se je izkazalo, da je hrvaški vezist izdal namero klubskega soigralca.

''Darijo Srna mi je pred izvajanjem enajstmetrovke prišepnil, da mu je Luka Modrić povedal, naj počakam in grem v desno. To sem naredil in delovalo je,'' je povedal Subašić.

Ramos je dobro vedel, kdo je razkril njegovo namero, zato je po zadnjem sodniškem pisku Modriću dejal: ''Vem, kaj si storil. Se vidiva notri.''

Nogometaša sta se po tekmi res pogovorila, vendar med njima ni bilo nobenih zamer. Na reprezentančnih tekmovanjih je klubska pripadnost pač drugotnega pomena, česar se oba dobro zavedata.

Hrvaška se bo v osmini finala pomerila s Portugalsko. Tekma v Lensu bo na sporedu 25. junija.

Komentarjev 2