Šport
14 ogledov

Ramos: "S Piquéjem se dobro razumeva"

Ramos Pique Real Madrid Barcelona Liga prvakov polfinale prva tekma EPA
Španija bo na evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini igrala z dvema sprtima branilcema, vsaj če gre verjeti pisanju medijev. Sergio Ramos in Gerard Piqué nista najboljša prijatelja, a bosta ob odsotnosti Carlesa Puyola v osrčju obrambe morala igrati skupaj. "Če se ne razumeta, se bosta morala," je dejal selektor Vicente del Bosque.

"Vzdušje je zelo dobro. S Piquéjem se nikoli nisem razumel slabo, ravno nasprotno. Vsak je branil svoje barve, on z Barcelono, jaz z Madridom. Od danes naprej ne samo jaz, ampak cela reprezentanca jasno ve, da branimo barve Španije in se zavedamo ciljev, ki jih želimo doseči," je na promocijskem dogodku svojega opremljevalca razlagal Sergio Ramos.

Vse odkar je postalo jasno, da Carles Puyol ne bo nared za letošnje prvenstvo, se je v osrčju španske obrambe začela pripravljati potencialno eksplozivna mešanica. Puyola bo ob Gerardu Piquéju namreč na Euru nadomeščal ravno Ramos, ki je bil skupaj s katalonskim branilcem redno v glavni vlogi med incidentnimi El Clásici v sezoni 2010/11.

"Če se ne razumeta dobro, se bosta morala, saj se na igrišču moraš dobro razumeti. Sta mlada fanta s svojimi razlikami, ampak v ozadju se skrivata izvrstna človeka in prepričan sem, da ne bo nobenih težav. Že sta igrala skupaj in kar se je zgodilo, je že preteklost. Glavno je, da imata dobro srce, in nič več," je v sredo v radijskem intervjuju za Ona FM dejal selektor Vicente del Bosque.

"Piqué je izjemen branilec"

"Mogoče je prišlo do nesporazuma in je ostal kakšen trn v peti zaradi tistega, kar se je zgodilo, ampak tukaj smo vsi profesionalci. Moramo biti zreli in vedeti, da je v igri veliko, naslov evropskih prvakov in nekaj, kar ni uspelo še nikomur – zmagati na evropskem prvenstvu, svetovnem prvenstvu in še na enem Euru zapored," je špansko javnost v petek miril Ramos.

"Se ujameva v sredini? Seveda. Piqué je izjemen branilec, kar je dokazal v zadnjih letih. Barça je bila prvakinja zaradi konstantnosti vsakega izmed svojih nogometašev. Med dobrimi igralci ni treba, da prihaja od težav," je še pristavil Ramos.

Nekdanji španski selektor José Antonio Camacho, zdaj selektor Kitajske, s katero se bo Španija v Sevilli pomerila na zadnji prijateljski tekmi, je svoje rojake pred začetkom Eura opozoril, da bodo zaradi uspehov v zadnjih letih zdaj "vsi proti Španiji". Ramos priznava, da je nekaj takega po številnih uspehih neizbežno.

"Fant, bojim se ne. Je pa res, da bo na nas nekaj več pritiska, ker smo bili svetovni in evropski prvaki. Čeprav nam igralcem to ni všeč, se temu ne moremo izogniti. To je še en motiv več za večjo motivacijo, za to, da nadaljujemo z delom. Do uspehov sta nas pripeljala skromnost in delo. Tega ne smemo pozabiti," je še povedal Sevillčan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.