Šport
48 ogledov

Rampage razbil Hamilla

Quinton "Rampage" Jackson (levo) je povsem zasluženo zmagal v glavni borbi večer Žurnal24 main
V glavni borbi UFC 130 v Las Vegasu je Quinton "Rampage" Jackson po soglasni sodniški odločitvi premagal Matta Hamilla. V drugi borbi večera je Frank Mir povsem zasenčil Royja Nelsona.

Tokratna prireditev največje svetovne organizacije mešanih borilnih veščin (MMA) ni požela toliko zanimanja kot nekatere prejšnje, a zaradi tega ni bila nič manj spektakularna. V glavni borbi UFC 130: "Rampage vs. Hamill" bi se sicer morala pomeriti Gray Maynard in Frankie Edgar, toda poškodba je obema preprečila nastop. Na "glavno sceno" sta nato vskočila Quinton "Rampage" Jackson in Matt Hamill.

Rampage je že od začetnega gonga pokazal veliko željo po zmagi. Hamill se je tako vseskozi branil, medtem ko je Jackson s točnimi udarci pridno nabiral točke in sodnikom ob koncu ni preostalo drugega, kot da mu podelijo zmago po soglasni odločitvi. V drugi borbi večera v sloviti MGM Grand Garden Areni v Las Vegasu gledalci prav tako niso bili priča enakovredni borbi. Frank Mir je  bil veliko boljši od Roya Nelsona, čeprav je treba dodati, da ni navdušil niti zmagovalec.

Za najboljši knock-out večera je poskrbel Travis Browne, ki je še pred koncem prve runde brutalno knock-outiral Stefana Struvea. V preostalih dveh borbah glavnega dela je Briann Stann predčasno premagal Jorgeja Santiaga, Ricky Story pa je potreboval vse tri runde in soglasno sodniško odločitev za zmagoslavje proti Thiagu Alvesu.

UFC 130: "Rampage vs. Hamill"

Glavne borbe:

Quinton "Rampage" Jackson : Matt Hamill (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Frank Mir
: Roy Nelson (3-0, soglasna sodniška odločitev)
Travis Browne
: Stefan Struve (TKO, 1R)
Briann Stann
: Jorge Santiago (TKO, 2R)
Rick Story
: Thiago Alves (3-0, soglasna sodniška odločitev)

Uvodne borbe:

Demetrious Johnson : Miguel Torres (3-0, soglasna sodniška odločitev)
Tim Boetsch
: Kendall Grove (3-0, soglasna sodniška odločitev)
Gleison Tibau
: Rafaello Oliveira (davljenje, 2R)
Michael McDonald
: Chris Cariaso (2-1, nesoglasna sodniška odločitev)
Renan Barao
: Cole Escovedo (3-0, soglasna sodniška odločitev)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.