Šport
19 ogledov

Rampage želi revanšo proti Shogunu

Quinton "Rampage" Jackson (levo) je povsem zasluženo zmagal v glavni borbi večer Žurnal24 main
Quinton "Rampage" Jackson je po porazu proti Jonu Jonesu na UFC 135 izrazil željo po revanši proti Mauriciu "Shogunu" Rui, ki ga je pred šestimi leti porazil že v prvi rundi. "S tem bi se mi uresničile sanje."

Quinton "Rampage" Jackson in Mauricio "Shogun" Rua, legendi MMA-ja, sta se pred šestimi leti pomerila v Osaki na Japonskem (PRIDE FC), ko je že v prvi rundi slavil Brazilec. Jackson, ki je vseskozi ponavljal, da je imel takrat kar nekaj težav s poškodovanimi rebri, je po porazu v glavni borbi UFC 135 proti mlademu Jonu Jonesu izrazil željo po revanši. "Rampage" bi se z Brazilcem rad srečal februarja, ko bo UFC gostoval na Japonskem. "Februrja si želim na Japonsko in se pomeriti s 'Shogunom'. To si želim revanšo s 'Shogunom' na Japonskem. Dana (Dana White, predsednik UFC, op. p.), uredimo to," je dejal Jackson in dodal, da bi bilo res nekaj posebnega, če bi se s "Shogunom" pomeril februarja, ko se bo UFC na velikem odru predstavil v Tokiu.

Vsekakor zanimiva ideja Jacksona, ki so jo pozdravili tudi mnogi ljubitelji MMA-ja širom sveta, a "Shoguna" novembra na UFC 139 čaka Dan Henderson. "Nisem vedel, da se bo boril s Hendersonom," je ob tem dejal "Rampage": "Vsekakor pa bi se mi s tem uresničili želje." Ne glede na to, da bo Rua nastopil na UFC 139 ni nemogoče, da bi ga videli tudi februarja v deželi vzhajajočega sonca, če se le ne bo resneje poškodoval v borbi proti Hendersonu.

Tudi če na Japonskem ne bomo priča spektakularnem revanšu, pa se lahko nadejamo, da bo na fight cardu lepo število nekdanjih zvezd PRIDEA. Nekateri mediji že namigujejo, da bi v oktagon v Tokiu lahko stopila tudi legendarna Wanderlei Silva in Mirko "Cro Cop" Filipović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.