Šport
18 ogledov

Rangerjem uspel popoln preobrat

new york rangers henrik lundqvist Profimedias
Hokejisti New York Rangers so se uvrstili v finale vzhodne konference severnoameriške profesionalne hokejske lige.

New York Rangers so v seriji proti Washingtonu že zaostajali z 1:3, potem pa so dobili naslednje tri tekme, sedmo na domačem igrišču po podaljšku z 2:1. Strelec odločilnega gola je bil Derek Stepan. V finalu se bodo spopadli s Tampo, prva tekma bo v soboto v New Yorku.

"Zaslužili smo si finale, a ne bi bilo nič narobe, če bi zmagal Washington. Odločala je malenkost, tudi tekmeci so imeli svoje priložnosti, naš dvoboj je bil ves čas poln preobratov. Zdaj lahko uživamo v lepih trenutkih, toda zaenkrat nismo še ničesar storili. Pred nami je nova težka serija proti Tampi, a mi smo na njo pripravljeni," je po tekmi dejal Stepan, ki je v 12. minuti podaljška dosegel svoj tretji gol v končnici, potem ko je po strelu Dana Girardija odbiti plošček pospravil v mrežo.

Pred njim je bil za najboljšo ekipo rednega dela natančen Kevin Hayes, jasno pa je, da ima za zmago veliko zaslug tudi domači vratar Šved Henrik Lundqvist, ki je zbral 35 obramb. "Washington je vodil s 3:1, a vse tekme dobil po trdem in izenačenem boju. Zavedali smo se, da ne igramo slabo, ni nam bilo treba ničesar spreminjati, le sreča nam mora biti naklonjena. Pri zaostanku 1:3 v zmagah smo vedeli, da lahko serijo še vedno dobimo, to prepričanje je bilo še kako pomembno," je dejal švedski vratar, ki ga je v sedmi tekmi premagal le ruski zvezdnik Aleks Ovečkin.

"Za nami je hud in izenačen boj. Odločil je en strel, en trenutek. Mislim, da smo igrali odlično, imeli priložnosti. Toda to ni bilo dovolj, tekmecem moram čestitati in jim zaželeti srečo," je bil razočaran Ovečkin, ki bo moral na svoj prvi šampionski prstan še nekaj časa počakati. Njegova ekipa se je v zadnjih osmih letih sedemkrat uvrstila v končnico, a se ni nikoli prebila dlje kot do konferenčnega polfinala.

Liga NHL, konferenčni polfinale:

Vzhod:

New York Rangers : Washington Capitals 2:1* /4:3/

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.