Šport
12 ogledov

Rangerji grizejo za končnico

Gola za zmago so se Rangerji veselili ob koncu druge tretjine. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Zadnji udeleženci končnice lige NHL bodo znani šele po zadnjih 82 tekmah rednega dela. Z zmago nad trenutno osmimi Fylers so se Rangers vrnili v igro. V nedeljo se bosta ekipi udarili še enkrat.
To je bila velika zmaga. Od prve sekunde smo vedeli, da bomo zmagali, čeprav so bili zelo trd nasprotnik.
Marian Gaborik

Še tekma ali dve in končan bo redni del sezone v ligi NHL. 13 moštev ima že zagotovljeno končnico, četverica moštev na Vzhodu pa nadaljuje z ogorčeno bitko za preostala tri mesta. Trenutno so šesti Boston Bruins, ki imajo edini od te četverice še dve tekmi (ostali trije le eno). 87 točk imajo tudi sedmi Montreal Canadiens, eno manj pa osmi Philadelphia Fylers. Na devetem mestu imajo 86 točk New York Rangers, ki so ta hip najbolj vroči (od te četverice). Za četrto zmago v nizu so v noči na soboto 4:3 premagali prav neposredne tekmece za končnico, Flyers. Gol za zmago je dal Marian Gaborik. To je bil njegov 42 gol v sezoni. Toliko jih v eni še ni dal. "To je bila tekma za končnico. Napeto je bilo, kot bi bila to sedma tekma v končnici. Pričakujemo, da bo enako tudi v nedeljo," je po veliki zmagi pripovedoval Brandon Dubinsky. Na 82 in zadnji tekmi rednega dela se bosta namreč moštvi znova udarili čez 48 ur. Fylers si končnico zagotovijo, če zmagajo po 60 minutah. Rangers lahko pridejo v končnico, četudi izgubijo po podaljšku ali kazenskih strelih, a le če Bruins izgubijo zadnji dve tekmi.

Liga NHL, tekme 9. 4.:

Columbus Blue Jackets : Detroit Red Wings 0:1 (po kazenskih strelih)
New York Rangers : Philadelphia Flyers 4:3
Washington Capitals : Atlanta Thrashers 5:2
St. Louis Blues : Anaheim Ducks 6:3
Colorado Avalanche : Chicago Blackhawks 2:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.