Šport
12 ogledov

Rangerji imajo Philly pod nadzorom

marian gaborik new york rangers Reuters
New York Rangers so s tremi goli v zadnji tretjini dobili veliki obračun vzhodne konference s Philadelphio Flyers (5:2). Newyorčani so v letošnji sezoni strup za bližnje sosede, saj so jih premagali še na četrti tekmi sezone.

"Že celo leto smo močno izenačeni s temi fanti," je po tekmi dejal hokejist zmagovite ekipe Brandon Dubinsky. "Vsaka tekma, ki smo jo odigrali proti njim, je bila trda, z vzdušjem kot v playoffu, vedeli smo, da bo tudi danes tako." Michael Del Zotto, Dubinsky in Ruslan Fedotenko so bili odločilni trije strelci v zadnji tretjini, ki so New York Rangers končno odlepili od Philadelphie Flyers.

Artem Anisimov je domače moštvo v Madison Square Gardnu v vodstvo popeljal z golom iz bližine po vsega minuti igre, Brayden Schenn pa je za Flyers izenačil sredi druge tretjine, preden je Marian Gaborik New Yorku s 26. golom sezone pristreljal novo vodstvo. Wayne Simmonds je izenačil takoj po začetku zadnjega dela, nato pa so Rangers pognali svoj strelski stroj.

Ilja Brizgalov je sicer ubranil 33 strelov, a v zadnji tretjini ni zmogel zaustaviti naleta domače ekipe. Henrik Lundqvist je z 21 obrambami pomagal Newyorčanom do šeste zaporedne zmage nad nedeljskimi nasprotniki. "To je izjemen občutek, navijači so bili pripravljeni in vsi so bili navdušeni, da so lahko spet igrali proti Phillyju," je po tekmi dejal Lundqvist. "Vsakič je velika bitka. Zaenkrat smo proti njim uspešni, samo delamo zares trdo."

Liga NHL, rezultati:

Washington Capitals : Boston Bruins 1:4
New Jersey Devils : Pittsburgh Penguins 5:2
New York Rangers : Philadelphia Flyers 5:2
Montreal Canadiens : Winnipeg Jets 3:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.