Šport
48 ogledov

Rangerji na prostem izgnali hudiče

New Jersey Devils New York Rangers Yankee Stadium liga NHL Reuters
Zgledu Los Angeles Kings je s tekmo na bejzbolskem stadionu sledilo moštvo New Jersey Devils, ki je na igrišču New York Yankees v Bronxu klonilo proti New York Rangers (3:7). Domači poraz Chicago Blackhawks proti Winnipeg Jets (1:3).

Hokejisti v severnoameriški hokejski ligi NHL so ponoči odigrali pet tekem. Za presenečenje so poskrbeli Winnipeg Jets, predzadnja ekipa na vzhodu, ki je v gosteh s 3:1 premagala drugo ekipo zahoda Chicago Blackhawks. Gostitelji so do 58. minute celo vodili z 1:0, v končnici pa so prejeli tri gole. Dvakrat je zadel Blake Wheeler.

Kar dve tekmi po rednem delu nista imeli zmagovalca. Na zahodu so Vancouver Canucks, ki na sedmem mestu za točko zaostajajo za Kopitarjevimi Los Angles Kings, šele po podaljšku premagali Phoenix Coyotes (5:4).

"Bizarna tekma"

V tretji minuti podaljška je ključni gol dosegel branilec Kevin Bieksa, ki je dosegel tudi gol za vodstvo z 1:0. Sicer pa so gostitelji na tekmi vodili z 2:0 in 4:2, a Phoenixu po zaslugi Antoina Vermetta, ki je dosegel tri gole, vedno znova dopustili, da je izenačil.

"Bizarna tekma," je po zmagi dejal domači trener Mike Sullivan, zadovoljen z zmago, nezadovoljen pa z dejstvom, da je njegova ekipa dvakrat zapravila vodstvo dveh golov. Pozitivne strani pa je kljub porazu izpostavil Vermette:

"Običajno po tekmi govorimo o dobrih priložnostih, plošček pa noče v nasprotno mrežo. Danes je bilo obrnjeno, kar je dober znak."

"Hokejzbol" na prostem

Phoenix na zahodu ostaja deveti, tri točke za osmo Minnesoto Wild in pet točk za Los Angelesom. Zmago so zapravili tudi Detroit Red Wings, ki so proti Floridi Panthers vodili s 3:1 in do 55. minute s 4:2, nato pa prejeli dva gola in na koncu izgubili po kazenskih strelih. Blestel je vratar Floride Tim Thomas, ki je ubranil vse tri kazenske strele domačih, za goste pa je bil dovolj gol Nicka Bjugstada.

Edmonton Oilers so s 5:1 odpravili Nashville Predators, v lokalnem derbiju na odprtem pa so v slopu NHL-ove "stadionske serije" New York Rangers ugnali New Jersey Devils na bejzbolskem stadionu New York Yankees v Bronxu (7:3). Uvod tekme je sicer obetal drugačen razplet, saj je New Jersey v prvem delu vodil že s 3:1.

Hrušičan Anže Kopitar je bil z Los Angelesom tokrat prost, v noči na torek pa ga s kralji čaka gostovanje pri morskih psih v San Joseju.

Liga NHL, rezultati:

New Jersey Devils : New York Rangers 3:7
Detroit Red Wings : Florida Panthers 4:5**
Chicago Blackhawks : Winnipeg Jets 1:3
Edmonton Oilers : Nashville Predators 5:1
Vancouver Canucks : Phoenix Coyotes 5:4*
* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.