Šport
21 ogledov

Rangers pregnali hudiče za vodstvo v seriji

Brodeur Kreider New Jersey Devils New York Rangers NHL konferenčni finale tretja Reuters
Hokejisti New York Rangers so v finalu vzhodne konference končnice prvenstva severnoameriške hokejske lige NHL v seriji povedli z 2:1 v zmagah. Newyorčani so v gosteh pri tekmecih New Jersey Devils v soboto zvečer zmagali na tretji tekmi finala s 3:0.

Junak tekme je bil gostujoči vratar Henrik Lundqvist, ki je zbral 36 obramb ter na tekmi mrežo ohranil nedotaknjeno. Moštvo New York Rangers je povedlo z golom Dana Girardija ob premoči na ledu v 44. minuti, Chris Kreider je povišal na 2:0 le slabi dve minuti pozneje, Ryan Callahan pa je 2:13 minute pred koncem dvoboja postavil končni izid.

"Za zmago smo se morali potruditi in je posledica trdega dela, pomembno pa je prispevalo tudi dejstvo, da smo bili zelo učinkoviti v napadu. Med nami je medsebojno zaupanje, tudi v obdobjih, ko nam ne gre najbolje ostajamo koherentna ekipa z jasnim skupnim ciljem." je po tekmi dejal Lundqvist. Čeprav so domači zasuli njegovo mrežo pa je bil vratar Rangers ves čas zelo zanesljiv: "Zelo sem bil zbran. Kar nekaj ploščkov sem moral ubraniti."

Zmagovalec se bo v zaključnem dvoboju za Stanleyjev pokal meril z boljšim iz finala zahodne konference. Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so korak pred napredovanjem, saj so hokejiste Phoenix Coyotes premagali že trikrat zapored. Že v nedeljo zvečer bodo imeli na ledeni ploskvi domačega Staples centra prvo priložnost za napredovanje v veliki finale lige NHL.

Kopitar in druščina pred zgodovinskim uspehom

Los Angeles je na pragu največjega uspeha kluba po letu 1993, ko je v finalu NHL izgubil z Montrealom. Čeprav so bili kralji šele osmi nosilci, so hokejisti iz Los Angelesa najprej premagali prvopostavljeni Vancouver, potem pa gladko še drugouvrščeno moštvo St. Louis s 4:0 v zmagah, proti Phoenixu pa so dvakrat zmagali v gosteh in enkrat doma v Staples Centru. Kralji so neporaženi že osem tekem zapored v končnicah.

Kojoti morajo zdaj, če želijo do finala, dobiti štiri tekme zapored. V vsej zgodovini lige NHL je doslej to uspelo le trem ekipam.

Liga NHL, končnica, konferenčni finale:

Vzhod

New Jersey Devils : New York Rangers 0:3 (0:0, 0:0, 0:3) /1:2/
Girardi (44), Kreider (46), Callahan (58)

/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.