Šport
13 ogledov

Rangers premagali prvake

Newyorčani so slavili nad Chicagom. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
New York Rangers so v severnoameriški hokejski ligi NHL s 3:2 premagali prvake lige Chicago Blackhawks. Junak večera je bil to sezono prvi strelec Rangerjev Brandon Dubinsky z dvema zadetkoma.

Brandon Dubinsky, ki je to sezono s sedmimi zadetki prvi strelec Newyorčanov, je najprej poskrbel za izenačenje na 1:1 že v zadnji minuti uvodne tretjine, nato pa še za vodstvo z 2:1 v drugi, ki pa je trajalo vsega 28 sekund, saj je razmerje moči poravnal Patrick Kane.

Pri obeh golih Dubinskyja sta pomagala Ryan Callahan in Artem Anisimov, vratar Henrik Lundqvist pa je za drugo zaporedno zmago Rangerjev zaustavil 33 strelov. Pri branilcih Stanleyjevega pokala je ob Kanu zadel še Tomaš Kopecky.

Philadelphia Flyers so v domači dvorani s 3:2 premagali Carolina Hurricanes; z dvema goloma je bil za zmago gostiteljev najbolj zaslužen Scott Hartnell, enega pa je k zmagi prispeval Claude Giroux. Čeprav so letalci igrali brez Dannyja Briera, ki je bil zaradi grobega prekrška na prejšnjem obračunu kaznovan s tremi tekmami suspenza, so vknjižili še četrto zaporedno zmago.

Do gladke zmage s 3:0 so v domači dvorani prišli Vancouver Canucks, ki so zlahka odpravili New Jersey Devils. Raffi Torres in Ryan Kesler sta popeljala Vancouver do vodstva z 2:0, vratar Roberto Luongo pa je k zmagi prispeval 30 obramb. Piko na i je iz kazenskega strela postavil Henrik Sedin. Na drugi strani je Martin Brodeur končal pri 20 obrambah za vrage, ki so novo sezono prvenstva NHL začeli najslabše v zadnjih 27 letih, saj so na zadnjem mestu lige z le sedmimi točkami.

Liga NHL:

New York Rangers : Chicago BlackHawks 3:2
Dubinsky 2, Christensen; Kopecky, Kane

Philadelphia Flyers : Carolina Hurricanes 3:2
Hartnell 2, Giroux; Dwyer, Corvo

Vancouver Canucks : New Jersey Devils 3:0
Torres, Kesler, Sedin

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.