Šport
10 ogledov

Rasheed: Ovira jih odvečna prtljaga

Casey Dellacqua naj bi imela po mnenju Rogerja Rasheeda preveč kilogramov. Žurnal24 main
Vodilni avstralski teniški trener Roger Rasheed se je spravil na teniške igralke. Njihova ovira na poti do boljših predstav naj bi bila prevelika teža, zaradi katere niso dovolj fizično pripravljene.
 

Ne spreglejte!

Rezultati v živo
Bila je v peklu, zdaj spet zmaguje
Nesramni navijači motijo tenisače

Potem ko so prve dni grand slama v Avstraliji javnost razburjali izgredi srbskih, hrvaških in bosanskih navijačev, se je na njihovo mesto zdaj spravil vodilni avstralski teniški trener. Roger Rasheed , ki je nekdaj treniral avstralskega teniškega upa Lleytona Hewitta , danes pa bdi nad Francozom Gaelom Monfilsom , je javnost razburil z izjavo, da nekatere igralke v teniškem cirkusu s seboj nosijo "odvečno prtljago" , s čimer je nekoliko olepšano opomnil, da imajo preveliko telesno težo, zaradi katere niso dobro telesno pripravljene.

 
 

Preseneča me, da se je odločil svoje zlobne analize deliti z avstralsko javnostjo.

Casey Dellacqua

 
"V tenisu sta dve stvari, ki ju lahko nadzoruješ, in ena od teh je fizična kondicija," je za avstralski časnik Herald Sun povedal Rasheed, ki je kot drugo stvar, ki jo je mogoče nadzorovati, izpostavil servis. "Zelo me bega, da športnice, med njimi tudi teniške igralke, dejansko lahko nosijo odvečno prtljago. To pomeni, da si počasnejši, da tvoj um ne dela, kot je treba, da se ne moreš spočiti. In pomeni tudi to, da ne moreš dovolj pogosto odigrati udarcev, ki jih želiš odigrati proti močnejšim tekmicam. Zato pa izgubiš dvoboj," je bil neposreden Rasheed, ki je kot primer izpostavil domačo igralko Casey Dellacqua . To je že v prvem kolu izločila 19. nosilka Daniela Hantuchova . "Resda je imela nekaj težav s poškodbami, a to ne more biti ovira, da nisi v pravi pripravljenosti," je o Dellacquajevi dejal Rasheed in nadaljeval: "Če bi bil jaz dekle in bi mi uspel preboj med najboljše teniške igralke ter bi zaslužil pol milijona dolarjev na leto, ali ne bi bilo smiselno, da bi se potrudil biti v najboljši formi, da bi bil še boljši?"


Lani je bila pod drobnogledom Venus Williams, s katero je bil Rasheed zadovoljen. © EPA

 
 
 

Zelo me bega, da teniške igralke dejansko lahko nosijo odvečno prtljago.

Roger Rasheed

 
Trenerka Casey Dellacqua Nicole Pratt teh izjav ni želela komentirati. "Na take trditve raje ne bi odgovarjala," je povedala za omenjeni časnik, zato pa se je na kritike odzvala njena varovanka. "Če so bile njegove izjave predstavljene točno in v pravem kontekstu, potem me naravnost preseneča, da se je zdaj odločil, da bo svoje zlobne analize delil z avstralsko javnostjo," je o Rasheedu dejala Dellacquajeva, ki je ob tem še poudarila, da Rasheeda ne pozna, on pa ne nje. "Ne pozna mojega načina treninga, moje telesne pripravljenosti ali zgodovine poškodb. Nikoli se mu ni zdelo smiselno, da bi se mi predstavil in ponudil kakšen nasvet. Zaveda se le tega, da bodo mediji o njegovih izjavah med OP Avstralije na široko poročali," je dejala 23-letna Avstralka.

Sicer pa je Rasheed s podobnimi izjavami razburjal že lani, ko je kot komentator analiziral igro Američanke Venus Williams , pri tem pa se je izključno osredotočal na njeno zadnjico. Williamsovo, ki je imela oblečene tesno oprijete hlačke, je sicer pohvalil, a je vseeno sprožil val ogorčenja med televizijskimi gledalci. Zanimivo bi bilo slišati tudi njegov komentar o letošnjih predstavah Williamsove: v Melbournu jo je v drugem kolu premagala Španka Carla Suarez Navarro .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.