Šport
32 ogledov

Rasistični tvit jo je stal olimpijskih iger

Papachristou EPA
Grška atletinja Voula Papachristou je nekdaj dni pred začetkom olimpijskih iger v Londonu ostala brez nastopa, potem ko je na družabnem omrežju Twitter objavila rasistično opazko. Povezali pa so jo tudi s skrajno desno stranko Zlata zora.

Grški olimpijski komite je njeno izključitev obrazložil s "kršitvijo idealov in vrednot olimpijskega gibanja". Vse skupaj se je, kot kaže, začelo kot slaba šala, saj naj bi kot odziv na novico, da so se v Grčiji pojavili komarji, prenašalci virusa nilske mrzlice, zapisala, da bodo imeli "v Grčiji obilo domače hrane, glede na to, koliko je tukaj Afričanov".

Izkazalo se je tudi, da si je prek Twitterja izmenjala več sporočil s tiskovnim predstavnikom Zlate zore Iliasom Kasidiarisom, ki je pred tedni med soočenjem na televiziji udaril eno in zlil kozarec vode v obraz drugi grški političarki.

Sprva je atletinja kljub ogorčenim odzivom na zapisano ostala neomajna, v torek pa se je le opravičila, češ da ni želela nikogar žaliti, a je bilo že prepozno.

Na odločitev grškega olimpijskega komiteja se je z zadovoljstvom odzvala tudi leva stranka Nova demokracija, ki je zapisala, da si troskokašica Papachristoujeva ne zasluži, da bi predstavljala Grčijo na olimpijskih igrah ter da se bo zdaj lahko "šalila" na družabnih omrežjih pred domačim televizijskim zaslonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.