Šport
24 ogledov

Ratejeva neuspešna v Celju

Martina Ratej je tokrat zmogla "le" 56,20 metrov. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ameriški atlet Brent LaRue (Mass) se je drugi dan atletskega pokala Slovenije v Celju izkazal v teku na 400 m ovire (49,77). Martina Ratej (Šentjur) je zmagala v metu kopja, vendar le s 56,20 m.

V teku na 200 m sta slavila Sabina Veit (Štajerska, 23,70) in Gregor Kokalovič (Krka, 21,16). Ekipno je v obeh konkurencah naslov osvojil ljubljanski Mass.

LaRue je z osebnim rekordom in najboljšim dosežkom drugega dne APS izpolnil normo B (49,80) za nastop na svetovnem prvenstvu v Daeguju v Južni Koreji, vendar pa tam še ne bo mogel tekmovati, ker nima slovenskega državljanstva. "Ta teden sem tekel že trikrat; prejšnjo nedeljo 50,56, v Nemčiji sredi tedna 50,22 in danes 49,77, ko mi je uspel dober tek. Zelo sem vesel. To je namreč zame zelo pomemben nastop, saj sem končno tekel pod 50 sekundami," je bil zadovoljen nekdanji deseterobojec, ki se je letos osredotočil na 400 m ovire, njegov trener Albert Šoba pa je izrazil upanje, da bo lahko za novo domovino nastopal že prihodnje leto. Letos bo Slovenijo na reprezentančnem EP konec prihodnjega tedna v Izmirju tako zastopal drugouvščeni Marko Macuh (Postojna), ki je zaostal za več kot dve sekundi (52,00).

Ratejeva, še vedno ima v lasti najboljši izid sezone na svetu (65,89), je še v sredo na mitingu v Celju krepko presegla 60 m (61,98 m). Toda vidno utrujena je bila tokat daleč od svojih sposobnosti. Od 25. maja je nastopila na šestih tekmah in je pri tem opravila 30.000 km. "V bistvu sem pričakovala, da bom nastopila slabo, vendar žal nisem mogla odpovedati nastopa. Največ moči mi je pobrala pot na diamantno ligo v ameriškem mestu Eugene. Tri dni sem imela težave s spanjem zaradi časovne razlike, malo pa se me je po teh številnih nastopih lotila tudi bolezen. Upam, da bom do Izmirja nared, da se bom spočila in znova pokazala dobre mete prek 60 m," je upala Ratejeva.

Kokalovič je imel za največjega tekmeca Jana Žumra (Mass, 21,29), saj slovenski rekorder Matic Osovnikar po sobotni zmagi na 100 m na dvakrat daljši razdalji ni nastopil. Po slabem začetku je Kokalovič v dvoboju za zmago tekmeca za 15 stotink ugnal šele v samem zaključku. "V soboto sem bil kar malo razočaran po porazu proti Osovnikarju. Tudi danes se nisem najbolje počutil, zato sem se Žumra kar malo bal. Danes mi je kljub temu nekako uspelo v zaključku, čeprav še nisem dosegel cilja za letos, norme za SP. Prehod iz zavoja mi še vedno dela težave," je pojasnil Kokalovič.

Veitova je že v ciljno ravnino na pol stadionskega kroga prišla z veliko prednostjo pred tekmicami in je brez težav zmagala. Druga je bila Kristina Žumer (Mass, 24,18), tretja pa Liona Rebernik (Štajerska, 24,53). "Težje mi je bilo na daljši razdalji, ker sem 200 m tekla prvič v sezoni. Imela sem nekaj težav pri prehodu v zavoju, kjer sem klecnila, sicer pa sem zadovoljna. Škoda, da je veter pihal v prsi, sicer bi imela nekaj boljši čas," je menila Veitova.

Andrej Batagelj (Kladivar) je kljub nedavni operaciji gležnja nastopil in zmagal v troskoku s 15,55 m, kolikor je zmogel tudi Martin Gradišek (Krka), vendar je imel Batagelj boljši drugi poskus. Na 3000 m zapreke je slavila slovenska rekorderka Daneja Grandovec (Štajerska, 10:25,90), ki pa se je v zadnjih letih preusmerila v maraton in v tej disciplini želi nastopiti na letošnjem SP in na OI prihodnje leto v Londonu.

Primož Kobe (Krka) in Tone Kosmač (Štajerska) pa sta 10. aprila letos v Milanu že izpolnila maratonski normi za omenjeni veliki tekmovanji. Nastopila sta tudi na APS. Na 5000 m je v soboto zmagal Primož Kobe (4:32,94) pred Kosmačem (14:44,59), slednji pa drugi dan tekmovanja ni nastopil na 3000 m. Na tej razdalji je zmagal Mitja Krevs (8:22,69), Kobe pa je bil drugi (8:23,19).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.