Šport
60 ogledov

Ratejeva ugnala svetovno rekorderko

Martina Ratej EPA
Slovenska rekorderka Martina Ratej je na atletskem mitingu svetovnega izziva Iaaf v Ostravi na Češkem v metu kopja z 62,02 metra zasedla drugo mesto.

Na mitingu v Ostravi je zmagala je Marharyta Dorozhon z osebnim in izraelskim državnim rekordom 63,85 metra. Domačinka in svetovna rekorderka ter olimpijska zmagovalka Barbora Špotakova je bila šele četrta (58,57 m), nekdanja svetovna prvakinja Rusinja Marija Abakumova pa peta (58,78 m).

"Zadovoljna sem z drugim mestom, čutim pa, da to še ni bil pravi met in da sem tudi že v tem trenutku sposobna daljših metov. Danes potujem naprej v Eugene v ZDA. Na naslednji tekmi diamantne lige se nadejam boljših pogojev in posledično daljših metov in nadgradnjo rezultata," je dejala Ratejeva.

Njen trener Andrej Hajnšek je bil zadovoljen s tem, kar je prikazala v zahtevnih razmerah: "Tekmovalke v metu kopja so imele slabe pogoje, bile so nizke temperature, bil je dež in veter, kar vsekakor niso pogoji za vrhunske rezultate, zato še toliko bolj razveseljuje takšen rezultat. Pomembno je tudi dejstvo, da je Martina premagala svetovno rekorderko Špotakovo na domačih tleh ter Abakumovo kot nosilko medalj z največjih tekmovanj. Martina je metala zelo solidno in njena pripravljenost se stopnjuje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.