Šport
15 ogledov

Raúl: "Želim, da bi Španija spisala zgodovino"

Raul Al Sadd Katar doha podpis pogodbe pogodba predstavitev EPA
Legendarni španski napadalec Raúl González je po podpisu pogodbe s katarskim Al-Saddom podal prvi intervju, kjer se je dotaknil španske reprezentance in nastopa na prihajajočem Euru 2012. Raúl, ki so si ga mnogi Španci želeli še zadnjič videti na velikem tekmovanju, meni, da bo Španija težko osvojila še tretji zaporedni turnir.

"Španiji bo težko, saj še nobena reprezentanca ni osvojila evropskega prvenstva, svetovnega prvenstva in še enkrat evropskega zaporedoma," je za revijo Doha Stadium Plus v svojem prvem intervjuju po podpisu pogodbe z lokalnim prvoligašem Al-Saddom dejal Raúl González. "Želim si videti, kako bi Španija spisala zgodovino, ampak oni vedo, da so pred velikim izzivom, še posebej pa proti Nemčiji, Nizozemski in Franciji."

Mnogi navijači so pred objavo širšega seznama selektorja Vicenteja del Bosqueja na njem še zadnjič želeli videti nekdanjega kapetana Reala Madrida in Schalkeja, ki ima v domovini še vedno status legende, večina pa je celo mnenja, da bi ob poškodovanem Davidu Villi predstavljal dobro menjavo Fernandu Torresu in Álvaru Negredu.

"O vrnitvi v reprezentanco nisem razmišljal. Zame je to nekaj, kar po šestih letih mine. Zdaj razmišljam v drugi smeri," zatrjuje Raúl. Drugi najboljši strelec španske reprezentance v zgodovini se je dotaknil tudi prevlade Reala in Barcelone, ki bi po njegovem mnenju zavladala v kateremkoli prvenstvu, tudi angleški Premier League.

"Manchester United je velika ekipa v Angliji, ampak zdaj sta Barcelona in Real Madrid največji ekipi na svetu. Normalno je, da želijo druge ekipe ohraniti korak z njima. Če bi igrala v Angliji, bi se tudi tam za naslov potegovali dve moštvi, ampak ta razlika v kakovosti bi se v naslednjih letih lahko zmanjšala," je nadaljeval Raúl.

"Guardiola je opravil veliko delo pri Barçi"

Španski napadalec je še razkril, da se je pred podpisom pogodbe z Al-Saddom posvetoval z nekdanjima soigralcema Josepom Guardiolo in Fernandom Hierrom, ki sta po končani evropski karieri nekaj časa preživela tudi v Katarju.

"Govorila sta mi o kakovosti življenja tukaj. Pep mi je še rekel, da se katarski nogomet izboljšuje iz leta v leto. Njegove besede so vplivale na mojo odločitev," je dodal Raúl in nekaj lepih besed za konec prihranil tudi za Guardiolo, ki se je po štirih neverjetno uspešnih sezonah pred dnevi poslovil od Barcelone.

"Barcelona in Real Madrid sta vedno imela igralce svetovnega kova. Res je, da je pri Barçi izjemna skupina, ampak ne moremo niti mimo dela, ki ga je opravil Pep, s katerim so postali močna ekipa. Pep je močno predan tej filozofiji. Ne gre samo za srečo," je zaključil Raúl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.