Šport
21 ogledov

Ravnikarjeva zaključila kariero

ravnikar1_main_sibiatlon Žurnal24 main
Dijana Ravnikar je v nedeljo ob robu državnega prvenstva v poletnem biatlonu sporočila, da končuje svojo športno pot. "Najlepše se zahvaljujem za vsa zelo lepa leta, ki sem jih preživela v biatlonu."
Zadovoljna sem, da sem v svoji karieri nanizala na tekmah svetovnega pokala tudi nekaj uvrstitev med najboljšo deseterico. Še enkrat hvala vsem in še posebej vsem mojim dosedanjim trenerjem.
Dijana Ravnikar

Na Pokljuki je svojo odločitev o končanju tekmovalne kariere v nedeljo sporočila biatlonka Dijana Ravnikar. Slovenska reprezentanca je tako v prihajajoči sezoni ostala brez pomembnega člena ženske ekipe, je sporočila Biatlonska zveza Slovenije. V zraku pa zdaj visijo tudi nastopi ženske štafete, saj bodo mlajše tekmovalke težko kakovostno zapolnile nastalo vrzel, so še dodali v zvezi.

Dvaintridesetletna članica TSK Jub Dol pri Ljubljani je vidno ganjena svoje tekmovalno slovo sklenila z besedami: "Najlepše se zahvaljujem za vsa zelo lepa leta, ki sem jih preživela v biatlonu. Ne bom se preveč poslavljala, ker imam v biatlonu še veliko dobrih prijateljev, s katerimi se bomo še pogosto videvali. Z veseljem se bom kot gledalka udeleževala tudi tekem svetovnega pokala na Pokljuki in goreče navijala za vse naše tekmovalke in tekmovalce, moje nekdanje reprezentančne sotrpine. Zadovoljna sem, da sem v svoji karieri nanizala na tekmah svetovnega pokala tudi nekaj uvrstitev med najboljšo deseterico. Še enkrat hvala vsem in še posebej vsem mojim dosedanjim trenerjem."

Ravnikarjeva (rojena Grudiček) se je rodila na Hrvaškem na Reki in je v slovensko reprezentanco prestopila avgusta 2000. Njen takratni prestop je omogočil tudi nastop ženske štafete na svetovnem prvenstvu na Pokljuki v začetku leta 2001, ko so dekleta zasedla sedmo mesto. Leta 2007 se je poročila z nekdanjim jadralcem Matevžem Ravnikarjem in skupaj sta si ustvarila dom v Manžanu pri Kopru. Že čez slabi dve leti se jima je rodila hčerka Mia, ki je Dijano za eno sezono oddaljila tudi od biatlonskih tekmovanj. V biatlonsko karavano se je uspešno vrnila v lanski sezoni, ko je bil njen najboljši rezultat 16. mesto na 15-kilometrski posamični tekmi v Oestersundu. Njeno kariero bogatijo še tri uvrstitve med deseterico najboljših na tekmah svetovnega pokala (7. mesto, sprint Pjeongčang 2008; 8. mesto, zasledovalno Ruhpolding 2008; 10. mesto, sprint Oestersund 2008) in četrto mesto v ženski štafeti na svetovnem prvenstvu v Anterselvi leta 2007.

V vmesnem obdobju sem spoznala, da lahko s svojim znanjem pomagam tudi drugim, zato bom v Kopru vodila rekreacijsko vadbo nordijske hoje in teka, ki sta mi zaenkrat najbližje. Najbrž pa bom ostala povezana tudi še z biatlonom in z veseljem bom pomagala mlajšim tekmovalkam, če bodo potrebovale pomoč.
Dijana Ravnikar

V imenu Zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije in biatlonske reprezentance sta se ji za njen prispevek k slovenskemu biatlonu zahvalila vodja reprezentance Matej Oblak in njen dolgoletni trener Tomaš Kos. Na daljavo so ji v odsotnosti zaželeli uspešno zasebno pot še Peter Zupan, predsednik Zbora za biatlon in oba podpredsednika. V slovo pa so ji stisnili roko preostali slovenski reprezentanti, tudi njen nekdanji sodržavljan Jakov Fak, ki mu je še posebej namenila nekaj besed. "Jaka (op. Jakov), po mojem osebnem prepričanju si se pravilno odločil, ko si prišel v Slovenijo, saj sem bila pred podobno dilemo tudi sama. Prepričana sem, da boš tukaj v zelo dobrih rokah in se bo tvoja kariera še uspešno nadaljevala," mu je zaželela Ravnikarjeva in dodala: "Sama se bom posvetila družini in rekreativnemu športu. V vmesnem obdobju sem spoznala, da lahko s svojim znanjem pomagam tudi drugim, zato bom v Kopru vodila rekreacijsko vadbo nordijske hoje in teka, ki sta mi zaenkrat najbližje. Najbrž pa bom ostala povezana tudi še z biatlonom in z veseljem bom pomagala mlajšim tekmovalkam, če bodo potrebovale pomoč."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.