Šport
20 ogledov

Razbili prvake, razbijali trgovine

NHL Montreal Canadiens premagali Pittsburg Penguins
1/18
Žurnal24 main
Predčasno so na dopust poslali najboljšo ekipo rednega dela Capitals in zdaj še aktualne prvake Penguins. Canadiens so prvič po 20 letih v finalu Vzhoda. Navijači so v Montrealu naredili kar nekaj škode.
Ena neznanka
Na Zahodu sta znana oba finalista – San Jose Sharks in Chicago Blackhawks (prvi in drugi nosilec). Na Vzhodu zdaj Montreal Canadiens čakajo na boljšega iz serije med Boston Bruins in Philadelphio Flyers, kjer se bo v petek igrala sedma tekma. V sredo so na šesti Flyers zmagali z 2:1.

Presenečenjem v končnici vzhodne konference lige NHL kar ni konca. Sezono je končala peterica najboljših ekip te konference iz rednega dela. V noči na četrtek so namreč izpadli še aktualni prvaki Pittsburgh Penguins. Njihovi krvniki pa so nihče drug kot Montreal Canadiens, osmi nosilci konference, ki so pred tem na dopust poslali tudi Washington Capitals. Osmemu nosilcu to ni uspelo še nikoli. Za svoj prvi konferenčni finale po skoraj 20 letih so sedmo tekmo v Pittsburghu dobili s kar 5:2. Tako se še naprej vleče prekletstvo prvakov, saj naslova ni ubranil nihče že vse od leta 1998.

"Naredili so veliko dobrih stvari, ki jih dobra ekipa naredi, da zmaga. Na našo žalost jih mi nismo," je potrt pripovedoval kapetan Penguinsov, Sidney Crosby. Junak izjemnih iger Canadiensov v končnici je Michael Cammalleri, ki je na teh 14 tekmah zabil že 12 golov. "Morda smo spremenili svojo miselnost. V podzavesti smo našli samozavest. Igramo res dobro, a moramo še bolje," se v finale že obrača Cammalleri. "Zmagujemo, ker igramo kot ekipa. Verjamemo vase, v vsakogar, ki je v naši slačilnici. Toda naše delo še ni končano. Želimo si glavno nagrado," je po tekmi povedal Brian Gionta. Medtem so si njihovi navijači v Montrealu dali duška. Več tisoč jih je tekmo spremljalo na mestnih trgih na velikih zaslonih. Vmes so bili tudi taki, ki niso slavili le s kartonastim pokalom, temveč z alkoholom.

Liga NHL, 2. kolo končnice, tekmi 12. 5.:

Vzhod
Pittsburgh Penguins : Montreal Canadiens 2:5  /3:4/

Philadelphia Flyers : Boston Bruins 2:1  /3:3/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.