Šport
12 ogledov

Razingar: Morali bi dati več golov

Tomaž Razingar bo eden najpomembnejših članov reprezentance. (Foto: Saša Despot) Saša Despot
Slovenska hokejska reprezentanca je na prvem srečanju svetovnega prvenstva divizije I v Vilni s 6:0 ugnala reprezentanco Avstralije. Jutri varovance Johna Harringtona čaka obračun z Litovci.
 
 

Proti kvalitetnejšim ekipam na SP si napak z menjavami ne bomo smeli privoščiti, saj bomo kaznovani z zadetki.

Tomaž Razingar

 
Prva tekma slovenske reprezentance na SP divizije I v Litvi se je končala s pričakovano gladko zmago nad hokejskimi "eksoti" Avstralci. Varovanci Johna Harringtona so že na začetku srečanja nasprotnikom dali vedeti, kdo je gospodar na ledu. Za vodstvo risov je namreč že v 35 sekundi z lepim strelom poskrbel Andrej Hebar. Prednost je v 12. minuti podvojil zelo razpoloženi Mitja Šivic, za vodstvo 3:0 po prvi tretjini pa je v 17. minuti z močnim strelom, ki je snel pajčevino z vrat Avstralcev, poskrbel Sabahudin Kovačevič. Preostali trije zadetki so padli v razmaku zgolj treh minut. Na 4:0 je povišal Matej Hočevar, sicer dobrega vratarja Avstralije Matta Ezzyja pa sta ugnala še kapetan risov Tomaž Razingar in Šivic, ki je bil z dvema zadetkoma in podajo tudi prvo ime srečanja. "Gre za popolnoma različni ekipi, oni se borijo za obstanek, mi za napredovanje. Skozi vso tekmo smo skušali igrati disciplinirano. Ne sme se nam dogajati, da bi imeli šest igralcev na ledu. Dobro, da se je to zgodilo danes, jutri se to ne sme ponoviti," je po srečanju povedal najboljši igralec srečanja. V zadnji tretjini je Harringtonovi četi precej padla koncentracija, kar se je poznalo v nepotrebnih izključitvah in nenatančnih strelih. Končno razmerje v strelih je bilo kar 46:6 v korist slovenske reprezentance, ki jo jutri čaka obračun z gostitelji Litovci. Na prvem srečanju so Japonci gladko s 7:1 ugnali Hrvate, zvečer pa so favorizirani Kazahstanci tudi brez večjih težav ugnali Litvo.

Za zurnal24.si je tekmo pokomentiral eden boljših risov, kapetan Tomaž Razingar: "Bili smo boljši nasprotnik, vsekakor pa bi lahko dosegli še kak zadetek več. Kljub vsem pa je treba priznati, da imajo Avstralci borbeno ekipo. Proti kvalitetnejšim ekipam na SP si napak z menjavami ne bomo smeli privoščiti, saj bomo kaznovani z zadetki. Začeli smo tako, kot smo načrtovali, z zmago, v nedeljo pa nas čaka bistveno močnejši nasprotnik Litva."  S kapetanom se strinja tudi selekor risov Harrington: "Nikoli ne smeš zapraviti preveč priložnosti za gol, vendar pa nisem zaskrbljen. Zdaj že čakam na tekmo z Litvo. Nedvomno so precej boljše moštvo, danes zvečer si jih bomo ogledali na delu. Mislim, da se tudi fantje tega zavedajo, da sta Avstralija in Litva popolnoma različna tekmeca. Zadovoljen sem bil s številnimi igralci, Kovačevičem, Milovanovičem, Šivic se je izkazal ... Fantom čestitam za to zmago. A jutrišnja tekma bo povsem drugačna."

SP divizije I, 1. kolo:


Japonska : Hrvaška 7:1 (1:1, 4:0, 2:0)

Slovenija : Avstralija 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)

Litva : Kazahstan 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.