Šport
26296 ogledov

Becker se je v 13 dneh že zameril sojetnikom in stražarjem

Boris Becker Epa
Padli teniški šampion se počasi privaja na življenje za rešetkami.

Boris Becker, nekoč najboljši tenisač na svetu, je bil konec aprila obsojen na dveinpolletno zaporno kazen zaradi vrste finančnih mahinacij v zvezi z razglasitvijo osebnega bankrota, prikrivanja premoženja in izmikanja poplačilu dolgov.

Štiriinpetdesetletni Nemec, znan tudi kot nekdanji trener Novaka Đokovića, naj bi vsaj 15 mesecev preživel v zloglasnem zaporu Wandsworth, čeprav v medijih že krožijo informacije, da bo v kratem premeščen na drugo lokacijo.

Nočna mora Šport V tako grozljivih razmerah bo živel obsojeni Boris Becker

Po poročanju birtanskih medijev je Becker, ki je vajen razkošnega življenje in dobre kulinarike, zgrožen nad majhnimi porcijami hrane, zato svoj tedenski dodatek v vrednosti 10 funtov porablja za dopolnitev obrokov s čokolado, piškoti in bananami.

Nekdanjega teniškega asa muči tudi nespečnost, saj se težko prilagaja na življenje v šest kvadratnih metrov veliki sobici, ki si jo deli s cimrom. 

 | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zelo mu je težko, najslabše pri vsem tem pa je hrana," je za britanski The Sun povedal neimenovani vir. "Boris ne more verjeti, kako slaba je hrana in kako majhne so porcije. Eden prvih obrokov je bila soljena govedina, ki ni bila prav dobra. Toda moral se bo privaditi. Šokirala ga je tudi slaba higiena, ker je zapor prenatrpan," je dodal vir.

"Razmere so slabe, skorajda nehumane. V celicah je zelo hladno, dnevne svetlobe praktično ni."

The Sun

Po poročanju nemških in švicarskih medijev je šestkratni zmagovalec grand slamov s pritoževanjem nad bivalnimi razmerami načel potrpljenje sojetnikov in stražarjev. "Trikratni zmagovalec Wimbledona zelo rad omenja, da je vajen povsem drugačnega življenja in da mu je zaradi tega še posebej težko," piše Blick.

Becker naj bi tožil tudi nad omejenim dostopom do tušev, stražarje pa naj bi nadlegoval z nenehnimi vprašanji o premestitvi v drugo institucijo.

Wandsworth je namreč tudi preiskovalni zapor, kjer so storilci kaznih dejanj pridržani le začasno. Ker Beckerjev zločin ni bil nasilne narave, bo bržkone premeščen v zapor nižje varnostne kategorije.

Novak Đoković Težki trenutki Šport Đoković prekinil molk: "Srce se mi lomi"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.