Šport
226 ogledov

Razkrita najbolj bizarna zahteva zdolgočasenih tenisačev

hotel melbourne Epa
Udeleženci OP Avstralije so morali ob prihodu v deželo tam spodaj dva tedna preživeti v izolaciji.

Teniški igralci in igralke so v obvezni 14-dnevni karanteni pred začetkom turnirjev na peti celini od organizatorjev zahtevali kopico bizarnih stvari, da bi se spopadli z bivanjem v hotelih. Med njimi celo mucke in kužke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Direktor odprtega prvenstva Avstralije Craig Tiley, ki je v Melbournu in Adelaide pomagal pri vzpostavitvi karanten za več kot 1000 oseb, je danes razkril nekaj najbolj čudnih zahtev igralcev in igralk, s katerimi naj bi se lažje spopadli z obvezno karanteno.

"Najbolj bizarna zahteva je bila, da za tekmovalce in tekmovalke najdemo mucke. Tega niso zahtevali enkrat, temveč večkrat," je dejal Tiley za televizijsko postajo ABC.

 | Avtor: Epa Epa
"Potem smo jim razložili, da obstaja povezava med mačkami in novim koronavirusom. Idejo so kasneje opustili. Tudi kužke so zahtevali. Nekdo se je celo pošalil, da bi rad imel v sobi kakšno od avstralskih avtohtonih vrst," je razlagal Tiley.

"Bilo je nekaj trenutkov, ko bi najraje tudi sam v njihovih sobah videl boksarskega kenguruja," se je šalil direktor turnirja in spomnil na zahtevno obvladovanje razmer v zadnjih nekaj tednih.

Teniški igralci in igralke ter člani spremljevalnega osebja so morali 14 dni preživeti v obvezni karanteni v hotelih v Melbournu in Adelaide s peturnim dostopom do igrišč za trening. Tisti, ki so potovali z letali, na katerih so odkrili pozitivne primere okužbe z virusom sars-cov-2, pa so bili celo v strogi karanteni brez dostopa do igrišč. Takšnih igralcev in igralk je bilo 72.

Organizatorji prvega turnirja velike četverice v sezoni so se zadnje tedne spopadali tudi z ogromnim pritiskom javnosti, a je Tiley še enkrat zagotovil, da se projekta ne bi lotili, če ne bi bil varen in pomemben za prihodnost tenisa v deželi tam spodaj.

V Melbournu bodo med OP Avstralije dovolili obisk 30.000 gledalcem na dan. Turnir se bo začel 8. februarja.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.