Šport
42 ogledov

Različni usodi udeležencev hude nesreče

espargaro baz Youtube
Španski motociklisti Pol Espargaro (Yamaha) bo lahko nastopil na dirki v Misanu, potem ko je bil vpleten v hudo nesrečo na dirki elitnega razreda za VN Velike Britanije.

V prvem krogu dirke v Silverstonu sta se v hudo nesrečo zapletla Pol Espargaro in Loris Baz ter prekinila dirko. Španec jo je odnesel brez posledic in bo na startni vrsti že prihajajoči konec tedna v Misanu, kjer bo na sporedu 13. dirka letošnje sezone. Slabše se godi Bazu, ki je utrpel dvojni zlom noge in ga je v ekipi že zamenjal Xavi Fores.

''Kot prvo moram reči, kakšno srečo sem imel, da sem od takšnega incidenta odkorakal nepoškodovan. Konec tedna v Veliki Britaniji je bil zelo težaven, saj smo imeli mešane vremenske pogoje. Težko je bilo že v kvalifikacijah in na dirki prav tako. Dirka seje zame končala, še preden se je začel,'' je povedal dirkač Yamahe, ki je po padcu obiskal ambulanto.

''Po trku me je pregledalo zdravniško osebje. Vesel sem, da lahko rečem, da nisem utrpel nobene poškodbe. To pomeni, da bom lahko dirkal v San Marinu. Upam, da se bo moja sreča obrnila in bom zabeležil boljši rezultat kot na zadnjih nekaj dirkah. Leta 2014 sem bil šesti, prav tako pa sem v San Marinu zmagal dirko v razredu Moto2. Za nameček sem bil še enkrat na stopničkah,'' se prihajajočega konca tedna veseli Espargaro.

''Na stezo me vežejo lepi spomini in upam, da bom dodal nove. Yamaha ima bogato zgodovino v Misanu, kjer je v zadnjem času testiral Ducati. Samozavesten sem, saj steza ustreza motociklu,'' je zaključil Španec.

Espargaro je v skupnem seštevku uvrščen na deveto mesto, najboljši rezultat sezone (5. mesto) pa je dosegel v Franciji in Španiji. V vodstvu je še vedno Marc Márquez, ki ima 50 točk prednosti pred Valentinom Rossijem. Tretji je aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo, ki za Italjanom zaostaja za 14 točk.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.