Šport
31 ogledov

Razmišlja o menjavi ekipe

Luka Mezgec EPA
Slovenski kolesar Luka Mezgec je zadnja leta eden boljših sprinterjev v karavani. Od leta 2013 nastopa za ekipo, ki je vmes trikrat spremenila ime, pogodba z Giant-Alpecinom se mu izteče letos.

Ko je Mezgec leta 2010 gorsko kolo zamenjal za cestnega, je dobil prvo priložnosti pri Radenski. Nato se je preselil še v Savo, od tam pa je leta 2013 odšel v Argos Shimano. Ekipa se je vmes preimenovala v Giant-Shimano, pred začetkom letošnje sezone pa v Giant-Alpecin. Pri tej ekipi se je razvil v enega najboljših sprinterjev, v tem času je nanizal 13 profesionalnih zmag. Pogodbeno je na nemško ekipo vezan do konca te sezone, kje bo dirkal v prihodnje, še ni povsem jasno.

"Čisto odvisno. Ne vem, kakšne pogodbe imajo drugi kolesarji. Zaenkrat sem odprt za vse strani," je o svoji prihodnosti povedal Kamničan. Letos je zabeležil eno zmago, dobil je drugo etapo dirke du Haut Var-matin, ko je premagal tudi Gilberta. Ta je po dirki ob sliki z Mezgecem zapisal, da ga je premagal eden najbolj posrečenih kolesarjev in bi ga z veseljem imel v ekipi.

"Tudi v tej smeri razmišljam. Nekaj se pogovarjamo. Bomo videli," je skrivnostno dejal 26-letnik in dodal: "Nekaj interesa zame je med ekipami. Upam, da bom našel pravo sredino, kjer se bom lahko še naprej razvijal."

"Drugi del sezone že imam načrtovan. Načrtovan sem za klasike v obdobju Vuelte. Želim si v Španijo, ekipa pa me želi na enodnevnih klasikah. Odvisno tudi, kako bo s pogodbo. Če prej podpišem, si še bolj želim na Vuelto, kjer ne rabim rezultata in lahko delam za SP. Če ne bom imel pogodbe, si bolj želim v Hamburg in Plouay, kjer lahko naredim dober rezultat in kaj dobrega podpišem," je o drugem delu sezone dejal Mezgec.

SP bo septembra gostil ameriški Richmond. Po zadnjih informacijah proga ne bo pretirano težka, priložnost naj bi dočakali sprinterji, med katerimi bo prvo ime slovenske reprezentance Mezgec: "Za SP sem motiviran. Upam, da bom dobil dobre pripravljalne dirke. Samo s treningi se ne morem boriti za najboljša mesta, toliko se poznam."

Še en reprezentančni nastop Mezgeca čaka junija, v Bakuju na prvih evropskih igrah. Vendar njegov nastop v Azerbajdžanu z njegove strani še ni potrjen. "Nisem stoodstoten, da bom šel. Govoril sem s selektorjem Gorazdom Štangljem, povedal sem mu, da imamo v 42 dneh 33 startov, kar je zelo stresno za telo. Če bom preveč utrujen, bom izpustil evropske igre," je zaključil slovenski reprezentant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.