Šport
46 ogledov

Razmišljala celo o koncu kariere

lara gut EPA
Branilka velikega kristalnega globusa Lara Gut je razkrila, da je v mladosti večkrat razmišljala o koncu kariere alpske smučarke.

Najboljša švicarska alpska smučarka je v intervjuju za Neue Zürcher Zeitung spregovorila o težkem obdobju, ki ga preživljala na začetku svoje kariere. V svetovni pokal alpskega smučanja je vstopila pri rosnih 16 letih, zaradi dobrih predstav pa se je hitro znašla pod drobnogledom. Na najstniško obdobje jo vežejo grenki spomini.

''V svetovni pokal sem vstopila pri 16 letih. Bilo je zabavno in lahko sem bila takšna, kot sem. Potem so začeli ljudje analizirati vsako mojo besedo. Rekli so, da ne razumem tega sveta. Ker sem bila tako uspešna in na videz samozavestnejša kot v resnici, je marsikdo pozabil, da sem zelo mlada,'' se spominja Gutova.

lara gut | Avtor: EPA EPA
''Marsikaj je bilo izrečenega, kar me je zelo prizadelo. Želela sem prenehati, ker ni bilo zabavno. Ko pogledam nazaj, sem nekje do 22. leta preživljala črno obdobje,'' je dodal Gutova, ki se je v težkih trenutkih zatekla k svojemu prepoznavnemu nasmešku.

''Poskušala sem obdržati nasmešek, ki je bil moja zaščita. Morda bi bilo lažje, če bi pokazala, da mi je težko,'' je še razkrila 25-letnica.

Švicarka je v lanski sezoni zabeležila največji uspeh v svoji karieri, saj se je veselila velikega kristalnega globusa za zmago v skupnem seštevku. V seštevku super-G si je prismučala drugi mali globus (2014, 2016) in ob odsotnosti Lindsey Vonn potrdila status najboljše superveleslalomistke.

V karieri je zbrala 19 zmag in 34 uvrstitev na stopničke, odlično pa je začela tudi letošnjo sezono, saj se je že na uvodnem veleslalomu v Söldnu povzpela na najvišjo stopničko.

lara gut | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.