Šport
29 ogledov

"Razmišljamo le o zmagi"

boštjan nachbar Saša Despot
Boštjan Nachbar je bil po tekmi s Poljsko razočaran, a ko pomisli na četrtkov dvoboj z Italijo, razmišlja le o zmagi.

Slovenski košarkarji so prvi skupinski del končali z dvema porazoma. V nedeljo so po podaljšku klonili proti Hrvaški, včeraj pa je Slovenijo nadigrala še Poljska. "Psihično je bilo zelo težko igrati, saj je šlo le za razpored v drugem delu. Preprosto nam igra ni stekla, ni bilo prave energije, Poljaki so igrali sproščeno, mi pa nismo našli pravega motiva," je bil nad predstavo Slovenije razočaran Boštjan Nachbar. "Tudi če tekma nič ne pomeni, vseeno nekaj šteje. Veliko bolje bi bilo, če bi v Ljubljano odšli z dobrim občutkom. Z drugega vidika pa je takšen poraz morda tudi dober, saj se zaveš nekih reči, ki jih je treba popraviti."

V Celju so bili slovenski košarkarji zelo zadovoljni z navijanjem svojih navijačev, nekaj podobnega pričakujejo tudi v drugem delu v dvorani Stožice. "V Ljubljani pričakujem prav tako dobro navijanje. Ve se, da igramo bolje, kadar imamo za sabo navijače."

Italijani so se dvignili

Prvo tekmo v Stožicah bodo Slovenci sicer odigrali v četrtek ob 21. uri, ko bo tekmica Slovenije Italija: "Italijani so dvignili svoj nivo, kakovost svoje igre. Premagovali so močne tekmece v skupini. Treba se bo dobro pripraviti. Verjamem, da nam bo igranje pred polno dvorano v Stožicah pomagalo. Upam, da bo to zanje predstavljalo določen pritisk. V Kopru so doslej igrali pred svojimi navijači, počutili so se kot doma. Čaka nas težka tekma, a razmišljamo le o zmagi."

Razplet v skupini D je sicer drugačen, kot je mislila večina košarkarskih poznavalcev: "Malce smo presenečeni, ker smo v drugem delu vsi pričakovali Rusijo in Turčijo. So se pa preostale ekipe z razlogom uvrstile naprej. Očitno so to zelo močne reprezentance, Italijani so prvi del igrali fantastično. Pozitivno so me presenetili. Menim, da bo treba, če želimo priti v četrtfinale, našo igro dvigniti na še višji raven."

Že sprememba okolja bo dobra

In kako prav bosta prišla dneva brez tekem? "Zelo. Potrebujemo počitek. To je bil res naporen teden. Pogledali bomo videoposnetke, imeli sestanke, časa za neke resne treninge ni, poskušali bomo odpraviti napake. Igro moramo izboljšati," pravi Boki. "Dobra bo že sama sprememba okolja. V Celju smo bili pod velikim pritiskom navijačev, medijev ... Vem, da bo v Ljubljani tega še več, a sprememba bo dobrodošla, tudi če le zato, da vidiš druge obraze v hotelu in podobno."

Komentarjev 4
  • edvard 17:54 10.september 2013.

    Naslov članka bi moral biti: "Sanjamo le o zmagi" !

  • Floki123 11:59 10.september 2013.

    a ste opazl, da igramo dobr, le ko se Boštjan obrije?

  • Avatar čavez
    čavez 11:56 10.september 2013.

    Košarka kot zgodba o uspehu Slovenije, balonček se je raspočil.