Šport
6 ogledov

Razočaranje nad TV3

Deja Ivanović (desno) je zapustila Krim. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Deja Ivanovič je otrok Krima, nekdanja sijajna krožna napadalka, ki se je letos prvič samostojno usedla v direktorski stol. Z njo smo se pogovarjali pred začetkom Lige prvakinj.
 

Preberite še ...

Odločala bo dnevna forma
Intervju: Tanja Oder

Kakšni so vaši občutki pred začetkom sezone v Ligi prvakinj in pred tekmo v Nürnbergu?
To je za nas prelomna sezona. Smo na začetku triletnega cikla, imamo veliko ciljev. Želimo se uvrstiti v drugi krog in želimo napredek svojih igralk. Ekipa je mlada, potrebuje kilometrino. V zadnjem času je njena forma v vzponu. V Ligi prvakinj pričakujemo dobre predstave, pričakujemo, da bodo dala dekleta vse od sebe, posledično bodo prišli tudi dobri rezultati. V prvo tekmo pa zaradi lanske sezone ne gremo z nekim revanšizmom.

Slovensko javnost sta Krim in Celje z naslovi evropskega prvaka razvadila.
Verjemite, da je nam najtežje. Vsaka stvar potrebuje svoj čas. Ne smemo biti preveč zahtevni. Vsekakor moram omeniti, da ima naš glavni pokrovitelj veliko posluha za naše cilje.

 
 

Ekipa je mlada, potrebuje kilometrino. V zadnjem času je njena forma v vzponu.

Deja Ivanovič

 
Za kakšno potezo se je izkazala regionalna liga, kjer vam gre trenutno odlično, saj ste drugi?
Regionalna liga je odlična zadeva. Tam se igrajo močne tekme. Na vso moč se je treba potruditi proti vsakemu nasprotniku. Dekleta se lahko naigrajo, trenerka uporablja veliko rokometašic. Kako smo zadovoljni z novinkami?  Vsaka od novink potrebuje določen čas, da se uigra. Vidno je, da čutijo pravo pripadnost klubu. V tem trenutku pa je o njihovi kakovosti še prezgodaj soditi. Prave tekme šele prihajajo.

Z igrišča ste se pomaknili v direktorsko pisarno. Vas še kdaj zamika, da bi v roke prijeli žogo?
Rokomet je moja ljubezen. Imamo srečo, da sem lahko ostala v tem športu. Včasih pride trenutek, ko bi še rada zaigrala, vendar vem, da sem se odločila pravilno, saj nisem več mogla igrati na ravni, kjer bi si želela. Srečna sem, da sem zraven v novi vlogi. S posebnimi občutki grem tudi v Nürnberg.

Deja je razočarana nad TV3, glede Krima pa poziva k potrpljenju. © www.alesfevzer.com

 
Kakšne so prednosti direktorice, ki je nekdanja igralka?
Moji prednosti sta gotovo stik z ekipo in izbira igralk. Malo pa se še lovim v poslovnem svetu. Tu mi je v veliko pomoč nekdanji direktor Jernej Virant. Sicer pa sem sama zelo željna učenja.

Ste mlada mamica. Koliko noči prebedite?
Zaradi športa ali otroka? (smeh)

Zaradi obojega.
Zaradi športa nič. Kar pa zadeva hčerkico, z nočmi nimam težav, saj je mala po nama z možem velika zaspanka. (smeh)

Kaj menite o že drugi odpovedi tekme rokometne Lige prvakov televizije TV3? Ni bilo tekme Celja z Granitasom, srečanje Nürnberga in Krima pa bo na sporedu v posnetku ob drugi uri zjutraj. Se vam zdi to podcenjevalno do slovenskega rokometa?
Malo pred novinarsko konferenco v torek smo izvedeli, da prenosa ne bo. Zelo smo razočarani, saj so prenosi ena večjih stvari, ki jih lahko ponudimo svojim pokroviteljem. Kako se bomo zahvalili njim? Poleg tega bodo seveda prikrajšani tudi privrženci rokometa. Da, na nek način je to podcenjevanje do nas.

Za konec še: kaj menite o prebujajoči se Olimpiji? Očitno se nam spet obeta pravi ljubljanski derbi.
Jaz sem dekle ljubljanskih derbijev. Za vsako državo je seveda dobro, če ima več kakovostnih klubov. Vedno v svoji karieri sem zagovarjala tezo, da je konkurenca le pozitivna.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.