Šport
98 ogledov

Razpoloženi Kopi ni mogel preprečiti poraza

los angeles kings anže kopitar
Ekipa Anžeta Kopitarja je zabeležila prvi poraz v novi sezoni lige NHL.

Hokejisti iz Los Angelesa so na uvodnih dveh tekmah severnoameriške hokejske lige NHL na kolena položili tekmece iz Philadelphie in San Joseja, na današnji pa so morali priznati premoč igralcem iz Calgaryja, ki so po podaljšku slavili s 4:3. Navkljub porazu se je znova izkazal Anže Kopitar, ki je za kralje dosegel gol in podajo.

Gosti iz Calgaryja so v Staples Centru vodili že z 2:0, potem ko sta v prvi tretjini zadela Matthew Tkachuk in Michael Frolik, a so kralji v nadaljevanju zaigrali veliko bolj udarno in v drugi tretjini po golu Kopitarja znižali na 1:2. V zadnji tretjini je z dvema zadetkoma - pri drugem golu mu je podal Kopitar - zablestel Dustin Brown, a so gosti prek Tkachuka izenačili na 3:3. V sodnikovem podaljšku je že po dobri minuti igre za goste zadel Sean Monahan in kralje prvič v tej sezoni zavil v črno, Calgary - zanj je prvič v tej sezoni zaigral drugi najboljši strelec v zgodovini NHL Jaromir Jagr - pa je dosegel tretjo zmago v nizu.

Kar 45-letni Čeh, ki že od leta 1990 navdušuje ljubitelje hokejske lige NHL, je bil tudi glavna tarča medijev po končanem dvoboju v mestu angelov, na svoji krstni tekmi za novo ekipo - pred tem je igral za Pittsburgh, Washington, New York Rangers, Philadelphio, Dallas, Boston, New Jersey in Floridpo - pa je ledeni ploskvi preživel 13:28 minute.

"Na današnji tekmi se nisem najbolje počutil, a to sem tudi pričakoval, saj nisem igral pet ali šest mesecev, tu pa so še moja leta. Upam, da bo že na naslednji tekmi bolje, da bodo moje noge iz dneva v dan vse bolj močne in trdne," je dejal Jagr, ki prepričan, da lahko v tej sezoni s Calgaryjem doseže velike reči.

"Pokopal nas je slab uvod v tekmo, tega se enostavno ne moremo znebiti," je bil po tekmi dokaj redkobeseden najboljši slovenski hokejist vseh časov, ki bo skupaj s svojimi soigralci naslednjo tekmo igral v noči na nedeljo, ko bodo gostili tekmece iz Buffala.

Na sporedu so bile še štiri tekme, najbolj zanimiva pa je bila v ameriški prestolnici med hokejisti iz Washingtona in Pittsburgha. Končne zmage so se veselili letošnji zmagovalci Stanleyjevega pokala, ki so vse tri gole dosegli z igralcem več na ledu. Za končno zmago s 3:2 so gole prispevali Kris Letang, Patric Hornqvist in Conor Sheary, za gostitelje sta zadela Christian Djoos in Aleks Ovečkin.

New Jersey je slavil v Torontu s 6:3, za zmagovito zasedbe pa sta po dvakrat zadela Miles Wood in Pavel Zacha. Colorado je na domačem ledu ukanil Boston s 6:3, za zmago je dva gola prispeval Sven Andrighetto. Anaheim je bil doma boljši od New York Islanders s 3:2.

Liga NHL, izidi:

Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils 3:6
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 2:3
Colorado Avalanche - Boston Bruins 6:3
Anaheim Ducks - New York Islanders 3:2
Los Angeles Kings - Calgary Flames 3:4 - podaljšek
(Anže Kopitar gol in podaja v 22:39 minute za Los Angeles)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.