Šport
102 ogledov

Raztegljiva kot elastika

1/19
Žurnal24 main
Tokrat vam bomo v naši rubriki Žurnalova športnica predstavili ritmično gimnastičarko Tjašo Šeme. Članica Narodnega doma je spregovorila tako o športnem kot o zasebnem življenju.

Tjaša Šeme se je z ritmično gimnastiko prvič srečala v drugem razredu osnovne šole. Sprva je trenirala le za zabavo. S časom pa je vse skupaj prešlo na višjo raven. Trdo delo je z leti obrodilo sadove. Kot pravi sama, pa se ji ves vloženi trud na treningih poplača z odličnimi rezultati. Najraje pa Tjaša govori o naslovu državne prvakinje leta 2005, ki ga ni pričakovala, a jo je zato toliko bolj razveselil.

Pogosto je bilo težko
Ritmična gimnastika zahteva celega človeka, ki je osredotočen le na trening in nič drugega. Zaradi tega je bilo Tjaši pogosto hudo in je hotela vse skupaj končati. Kljub temu pa pravi, da so bili taki trenutki kratkotrajni. "Ti trenutki so prišli predvsem takrat, ko mi ni šlo, vendar to hitro mine," je dejala Tjaša, ki so ji ves čas ob strani stali starši in jo spodbujali k nadaljnjemu udejstvovanju v ritmični gimnastiki.

Z vzornico z ramo ob rami
Tjašina velika vzornica je legendarna Ukrajinka Anna Bessonova. "Sprva je bilo tekmovati skupaj z njo zelo nenavadno. Kasneje pa je to postalo nekaj običajnega," se je prvega snidenja s svojo vzornico spomnila tekmovalka Narodnega doma v Ljubljani.

Nora na morje in sonce
Tjaša kljub številnim obveznostim najde čas tudi zase. Takrat najraje pobegne na potovanje. Še posebej všeč so ji prostrani grški otoki. V prihodnosti pa si želi odleteti čez lužo in podrobneje spoznati Ameriko. Še več o Tjaši pa v obeh dodanih videih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.