Šport
21 ogledov

Rdeča krila odletela iz končnice

Nashville Predators Detroit Red Wings liga NHL končnica prvi krog Reuters
Nashville Predators so z golom Detroitčana iz končnice izločili Detroit Red Wings in se kot prvo moštvo uvrstili v konferenčni polfinale lige NHL (2:1). Pittsburgh Penguins so se z zmago proti Philadelphii Flyers izpada rešili še drugič zapored (3:2).

Rojeni Detroitčan David Legwand, je po 13 sekundah tretje tretjine prinesel zmago Nashville Predators in končal upe Detroit Red Wings, ki se od končnice poslavljajo po petih tekmah prvega kroga. Predators so se tako kot prva ekipa v ligi NHL uvrstili v naslednji krog tekmovanja, potem ko so Red Wings slovenskega reprezentanta Jana Murška (ni ga bilo v ekipi) premagali trikrat zapored.

Alexander Radulov je za vodstvo domačih zadel v prvi tretjini, Jiri Hudler pa je izenačil v drugem delu. Detroit je v prvem krogu izpadel prvič po letu 2006. "Oni so 'zlati standard' centralne divizije," jih je po tekmi pohvalil Nashvillov trener Barry Trotz. "Zdelo se mi je odlično, da je David nocoj dokončal delo, ker je igral zelo dobro."

"Poskusili smo z veliko kombinacijami ... Na koncu mislim, da nam Pavel (Dacjuk) iz katerega koli razloga že ni preveč pomagal," je bil nad svojim varovancem po tekmi jezen gostujoči trener Mike Babcock.

Pingvini ostajajo živi

V Pittsburghu je vratar Marc-Andre Fleury proti Philadelphii Flyers v zadnjih dveh tretjinah ohranil mrežo nedoteknjeno in pingvine ohranil pri življenju že drugo tekmo zapored. Jordan Staal in Tyler Kennedy sta dosegla gol in podajo za domače, ki so se z zmago po visokem zaostanku s 3:0 v zmagah zdaj Flyers približali že na 3:2. Šesta tekma bo v Philadelphii na sporedu v nedeljo.

"Še vedno je za nas vse ali nič," je po tekmi dejal Staal, ki je zabil že šesti gol letošnje končnice. "Šli bomo v 'Philly' in upam, da bomo storili enako (kot v petek, op. a.)." Fleury je v prvi tretjini najprej prejel dva gola z igralcem več, ko sta ga premagala Matt Carle in Scott Hartnell, a do konca nato frustriral goste in v zadnji tretjini zbral kar 14 od svojih 24 obramb.

Liga NHL, 1. krog končnice, rezultati:

Zahod

NASHVILLE PREDATORS : Detroit Red Wings 2:1 /4:1/
Muršak (Detroit) ni igral.

Vzhod

Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 3:2 /2:3/

/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri
AB - z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki je napredovala v polfinale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.