Šport
43 ogledov

Reakcije na drugo Tinino zlato

tina maze sp vail EPA
Uspehi Tine Maze so vzbudili tudi pozornost ameriških medijev, ki pojejo hvalnice dvakratni svetovni prvakinji in bodrijo svojo Lindsey Vonn.

Ameriški mediji vneto razpravljajo o morebitnem rekordu Tine Maze, ki je na dobri poti, da ponovi dosežek Lasseja Kjusa izpred 16 let, ko je Norvežan prav na tem prizorišču osvojil kolajno v vseh petih disciplinah.

''Mazejeva bi lahko osvojila pet kolajn na petih tekmah, kar je leta 1999 uspelo Lasseju Kjusu. Slovenska smučarka se še naprej uveljavlja kot ena najboljših vseh časov,'' danes piše USAToday.

tina maze sp vail | Avtor: EPA EPA
''Mazejeva je imela razlog za veselje: zmagala je na superkombinacijski tekmi in osvojila tretjo kolajno, drugo zlato, ter se vzpostavila kot najbolj dominatna smučarka na svetu. Najbolj impresivno je, da Tina zmaguje v vseh petih disciplinah, ena od le šestih smučark, ki jim je to uspelo,'' piše The New York Times, ki v svoji zgodbi opisuje tudi razhod s slovensko smučarsko zvezo, turbulentno razmerje z Andreo Massijem in izjemne uspehe, ki jih je 31-letnica nanizala v zadnjih letih.

Tri so v žepu, dve še v zraku

''Tina Maze se približuje zgodovinskemu dosežku,'' so prispevek o slovenski smučarki naslovili pri NBC News. "Sem že na več kot polovici poti. Tri kolajne že imam, dve mi še manjkata. Upam, da mi ju bo uspelo osvojiti, seveda pa ne bo lahko," je novinarki NBC Carolyn Mano povedala Mazejeva, ki razmišlja o koncu športne poti po koncu sezone.

"Ni mi še uspelo osvojiti kolajne v slalomu, zato bi bilo precej kul, da bi jo tu. Vsekakor bom naredila vse, da bom do takrat zadržala dovolj energije," je v pogovoru za uradno spletno stran prvenstva povedala Mazejeva, od letos tudi najstarejša dobitnica zlatega odličja na svetovnih prvenstvih.

Vonnova preživlja težke trenutke

Lindsey Vonn se takoj po tekmi ni udeležila pogovora z novinarji, v kratkem audio intervjuju pa je zadržujoč solze dejala: ''Res sem razočarana. To je zame domače SP in trudila sem se po najboljših močeh, vendar mi ni uspelo. Pričakovanja so bila velika. Razočarana sem zase, družino in navijače.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.