Šport
27 ogledov

Realu to ni uspelo že 29 let

luka modrić EPA
Real Madrid bo moral za napredovaje v polfinale Lige prvakov uprizoriti preobrat, ki mu je nazadnje uspel pred skoraj tremi desetletji. Zgodovina je na strani Wolfsburga.

Real Madrid je na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov presenetljivo izgubil proti Wolfsburgu (2:0), zato ga na povratni tekmi pred domačimi gledalci čaka izredno težka naloga.

Madridčani so bili v napovedih pred tekmo previdni, a samozavestni, tako Cristiano Ronaldo kot Zinedine Zidane pa sta izrazila prepričanje, da preobrat ni samo mogoč, temveč tudi verjeten.

A pogled v zgodovino galaktikom ne more vplivati optimizma. Real je dva gola zaostanka s prve tekme nazadnje nadoknadil leta 1987, ko je v Beogradu izgubil s Crveno zvezdo (4:2), nato pa zmagal doma (2:0) in se po zaslugi golov v gosteh uvrstil v polfinale najmočnejšega nogometnega tekmovanja na svetu.

Madridčani so se sicer po zaostanku nazadnje vrnili leta 2002, ko so na Bernabéuu - zadela sta Ivan Helguera in Guti -  nadoknadili zaostanek proti Bayern Münchnu, a takrat je razlika s prve tekme znašala samo en zadetek. 
Od takrat jim preobrat ni uspel na obračunih z Arsenalom (2006), Romo (2008), Liverpoolom (2009), Lyonom (2010), Barcelono (2011), Bayernom (2012), Borussio (2014) in Juventusom (2015).

Osem zaporednih obračunov, ko se je napredovanja veselila ekipa, ki je zmagala na prvi tekmi.

Španskemu velikanu v tolažbo govori podatek, da je v Ligi prvakov dobil 29 od 34 tekem na Bernabéuu, kjer v letošnji sezoni še ni prejel zadetka v evropskih tekmovanjih.

Nemški mediji so prepričani, da bo španskemu velikanu spodletelo.. ''Danes boste K.O.NALDO,'' je prispevek naslovil Bild in Špancem napovedal t.i. knokavt.

Podobnega mnenja so novinarji francoskega časnika L'Equipe, ki so se v svojem prispevku osredotočili na Realove neuspešne poskuse preobratov po letu 2002.
''Glavno naloga bo potrpljenje, saj vemo, da se lahko v nogometu marsikaj zgodi. Kot smo videli v La Ligi. Po Barçinem golu smo zaostajali 13 točk, zdaj je razlika štiri. Ohraniti moramo mirne glave, ne moremo zmagati v 10, 15 minutah. Če dosežejo gol, bo veliko težje,'' je povedal Zidane.

Trener Reala bo lahko računal na Karima Benzemaja, ki je okreval po poškodbi kolena, na zadnji ligaški tekmi z Eibarjem pa je namenil počitek Luki Modriću, Garethu Balu in Toniju Kroosu. Po prestani kazni se vrača kapetan ekipe Sergio Ramos

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.