Šport
21 ogledov

Reavesu najvišja možna kazen

Kopitar Philadelphia Flyers Los Angeles Kings liga NHL Reuters
Vodstvo hokejske lige NHL je izreklo najvišjo možno kazen napadalcu Ryanu Reavesu, ker je na torkovi tekmi proti LA Kings z dvignjenim komolcem v obraz zadel Anžeta Kopitarja.

Anže Kopitar je utrpel udarec v obraz na tekmi severnoameriške lige NHL med St. Louis Blues in Los Angeles Kings. Najboljši slovenski hokejist se je v prvi tretjini vrnil na led, v nadaljevanju tekme pa ni več zaigral.

Napadalec St. Louisa Ryan Reaves bo moral zaradi incidenta plačati 3.024,19 ameriških dolarjev oziroma 2781 evrov, je potrdil svet za varnost igralcev lige NHL.

Gre za najvišjo denarno kazen po dogovoru CBA (NHL Collective Bargaining Agreement), ki predstavlja kolektivno pogodbo med lastniki ekipi in združenjem igralcem.

Novico je na svojem Facebook profilu delil tudi Kopitar in svojih več kot 135.000 sledilcev povprašal, če se jim zdi kazen pravična.

S slovenskim hokejistom je sicer vse v najlepšem redu, je v sredo potrdil trener Los Angelesa Darryl Sutter. ''Dobro je, enako kot sinoči. Ne želim več govoriti o tem. To je osrednja zgodba, ne? Udarci in Kopi. Udarci so bili v redu in Kopi prav tako,'' je povedal Sutter.

"@NHLPlayerSafety: St. Louis's Ryan Reaves has been fined $3,024.19, the maximum allowable under the CBA, for roughing on Los Angeles's Anze Kopitar." Fair?

Posted by Anze Kopitar on 4. november 2015
Komentarjev 1
  • Dixon 10:40 05.november 2015.

    Če je pravična denarna kazen? nevem. Jaz bi ga ohladil za 5-10 tekem.