Šport
30 ogledov

Recept je disciplinirana igra

Kapetan Olimpije Tomaž Vnuk opozarja na pazljivo igro v obrambi. Žurnal24 main
Ledena dvorana Tivoli bo nocoj prizorišče tretjega finalnega obračuna med večnima tekmecema Tilio Olimpijo in Acroni Jesenicami. Železarji bi z zmago naredili velik korak k naslovu.

Jeseničani po dveh tekmah pred domačim občinstvom vodijo z 2:0 v zmagah. Zdaj se “servis” seli na ljubljansko stran. Tekmo bo ob 19.15 neposredno prenašala tudi Šport TV.

Jeseničani so še favoriti

“Treba je predvsem ponoviti igro z zadnje tekme na Jesenicah. Čim dlje moramo držati nizek rezultat, za to pa je recept disciplinirana igra. Predvsem v obrambi bo treba  paziti. Če nam bo to uspelo, potem so vsekakor možnosti za uspeh velike. Čeprav je treba poudariti, da so Jeseničani tudi v Tivoliju favoriti,” je možnosti svojega moštva ocenil Tomaž Vnuk. Kapetan zmajev si ni mogel pomagati, da ne bi še enkrat pohvalil mladega vratarja Matije Pintariča, ki je hokejiste Olimpije na drugi tekmi držal med živimi vse do izvajanja kazenskih strelov. Ob tem je dodal, da odločitve o tem, ali bo tekmo v Tivoliju spet začel Pintarič, trener Bojan Zajc še ni javno oznanil.

V Ljubljani bo še težje
Optimizem in zadovoljstvo sta kljub torkovi zmagi v gorenjskem taboru nekoliko usahnila, kapetan železarjev Marcel Rodman pa je odkrito povedal, da tekmecev nikakor ne gre podcenjevati, vse dokler ne bo konec finala. “Olimpija me niti ni toliko presenetila, sicer pa se je še enkrat več izkazalo, da so naši derbiji vedno nekaj posebnega. Ljubljančani so pokazali precej boljšo igro, a tudi mi nismo igrali slabo, le ploščka nismo mogli spraviti v mrežo. Zdaj sicer imamo dve zmagi prednosti, a pred nami sta tekmi v Ljubljani, kjer letos še nismo zmagali. Tudi tokrat bo težko, ne glede na to, da so Ljubljančani ostali brez nekaj ključnih igralcev,” je dejal starejši od bratov Rodman. Ta še ni želel razkriti, ali bo prihodnjo sezono ostal na Jesenicah, ni pa zanikal, da se je z nekaterimi tujimi klubi že pogovarjal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.