Šport
22 ogledov

Recept za uspeh: šli so na pivo

Za boljše razpoloženje pred tekmo s Slovenijo jih je Capello povabil na pivo. (F Žurnal24 main
Kako so se Angleži po slabih uvodnih dveh tekmah dvignili in za osmino finala z 1:0 premagali Slovenijo? "Odločil sem se za nekaj drugačnega. Večer pred tekmo smo spili pivo," razkriva Fabio Capello.

Strogi selektor angleške reprezentance Fabio Capello je moral po klavrnem uvodu reprezentance na svetovnem prvenstvu ukrepati. V angleških vrstah je zmanjkalo predvsem moštvenega duha, zato je, tako poroča angleški tisk, večer pred odločilno tekmo s Slovenijo (1:0) v moštvenem hotelu povabil reprezentante na sproščeno druženje ob pivu. "Odločil sem se za nekaj drugačnega. Večer pred tekmo smo spili pivo. Kar vprašajte jih," je po tekmi dejal Capello. In to prav tisti Capello, ki je znan kot zagovornik železne discipline. Kot je razkril nogometaš Frank Lampard, se nekateri niso odzvali vabilu, saj so bili nezaupljivi do nove selektorjeve usmeritve pri delu.

Saj nismo spili desetih piv, le eno.
Frank Lampard

Pivovarska industrija v JAR z angleškim večerom, ni obogatela, pravi Lampard: "Saj nismo spili desetih piv, le eno." Po njegovem mnenju pa je prav to pivo izpolnilo svojo vlogo. Nenazadnje se je druženja udeležil tudi John Terry, ki je v preteklem tednu ostro kritiziral Capella. In prav Terry je bil eden od najbolj borbenih v sklepni fazi tekme s Slovenijo, ko se je v kazenskem prostoru boril za vsako žogo. "Spet sem videl strast na igrišču. Igramo skupaj, borimo se skupaj," je še dejal trener, ki je imel na predvečer očitno pravo idejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.